1. mart 2023.1. mar 2023.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Foto: Opšta bolnica Šabac

Službi za fizikalnu medicinu dva savremena aparata

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, dobila je dva savremena aparata i to za magnetoterapiju i kombinovani aparat za elektroterapiju, čime su otvoreni svi terapijski kapaciteti u ovoj službi.

Foto: Opšta bolnica Šabac


Kako je istakla dr Mirjana Durutović–Mozetić, načelnica službe, ovo će značajno podići kvalitet rada posebno kada je reč o elektroterapiji, s obzirom na to da zbog dotrajalosti opreme do skoro nisu mogli da realizuju terapiju za paralize perifernih nerava. Što se opreme tiče, kako načelnica naglašava, ova služba sada ima sve što joj je potrebno za standardnu fizikalnu terapiju dece i odraslih.

– Odrasli pacijenti kojima je na pregledu fizijatra propisana fizikalna terapija bez elektroterapije (kinezi, radna, termo, foto, mehano) počinju odmah sa rehabilitacijom, bez čekanja i zakazivanja. Elektroterapija i kineziterapija za bebe se zakazuju, zbog specifičnosti usluga. Optimizovali smo način zakazivanja, te je povećan broj termina i skraćeno vreme čekanja. Otvoren je i postojeći deo elektroterapije u izdvojenom prostoru Službe na drugom spratu Hirurškog bloka. Kao što trijažiramo za preglede, tako trijažiramo i za terapije. Pored ovoga, na terapiju deca nikada ne čekaju. Terapiju brzo dobiju i pacijenti sa različitim povredama kao što su prelomi, povrede mekih tkiva, uganuća … Prioritet u zakazivanju imaju i pacijenti na bolovanju, kao i neke akutno nastale paralize perifernih nerava. Jedino hronični pacijenti čekaju duže. Sada će vreme čekanja na terapiju biti kraće i u tome je, između ostalog, značaj ova dva aparata – kaže dr Durutović–Mozetić.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa