11. mart 2023.11. mar 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Plan razvoja Opštine Ljubovija 2024-2030

Analiza problema i formulisanje vizije
U petak, 10. marta 2023. godine, održana je radionica tematskih radnih grupa na temu „Analize problema i formulisanje vizije“, čime je nastavljen proces izrade Plana razvoja opštine Ljubovija 2024-2030.
Ljubovija.info

Na radionici su analizirani problemi lokalne zajednice u različitim oblastima, kao što su: socijalna zaštita, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kultura, sport, privreda, turizam, poljoprivreda, upravljanje otpadnim vodama, upravljanje otpadom, vodosnabdevanje i uslovi života i rada na selu.

Cilj je bio da se identifikuju ključni problemi i analiziraju uzroci tih problema, kako bi se na narednim sastancima tematskih radnih grupa mogle razviti efikasne strategije za njihovo rešavanje.

Tokom ove radionice pripremljen je predlog vizije opštine Ljubovija, odnosno formulisan je predlog izjave koja ocrtava željeno buduće stanje opštine i ključne prioritete kojima će se težiti da se to stanje postigne.

I ova radionica je održana u okviru projekta “Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na lokalnom nivou u cilju ubrzanja sprovođenja ciljeva održivog razvoja u Republici Srbiji” koji sprovodi kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, uz finansijsku pomoć Republike Slovačke.


Radionicu je vodila Snežana Selaković, konsultantkinja angažovana od strane UNDP-a.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa