16. mart 2023.16. mar 2023.
V. Brajović u akciji protiv Partizana (foto: Glas Podrinja)

V. Brajović u akciji protiv Partizana (foto: Glas Podrinja)

Rivali u derbi ulaze nakon pobeda

Nakon sinoćne pobede nad Obilićem 40:25, dd plej ofa Metaloplastiku Eliksir matematički dele još četiri pobede u ostatku sezone, no i to pod pretpostavkom da najveći konkurent van te zone Crvena Zvezda ostvari sve pobede do kraja, odnosno da Dinamo i Partizan, koji su trenutno na trećem, odnosno četvrtom mestu ostvare na kraju bolji bodovni saldo od Šapčana.

-Bilo nam je potrebno da pružimo dobru igru i odigramo na visokom nivou nakon lošeg nastupa protiv Partizana. Uspeli smo protiv Obilića u tome i nastavljamo dalje borbu. Cilj je plej of i nadamo se što boljoj poziciji kada se on osigura. Odmah razmišljamo o narednom meču i planu kako da ostvarimo pobedu - ističe Vladan Matić, trener Šapčana posle meča protiv Obilića.

B. Simić u prodoru (foto: Glas Podrinja)


Na tabeli Vojvodina je prva sa 36 bodova, Metaloplastika Eliskir ima 32, Partizan i Dinamo po 30, dok je C. Zvezda peta sa 25 bodova. Značajno iza su Dubočica i Radnički sa 22 poena.


Nokaut faza je "plavima" blizu svakako, a ukoliko u subotu, u velikom derbiju pobede Crvenu Zvezdu i definivno će rešiti sve nedoumice, jer će imati devet bodova više od konkurenta šest rundi pre kraja. Ipak, sinoćni mečevi su upozorenje, jer je za mnoge već optisana Zvezda pobedila Partizan, osamostalivši Metaloplastiku Eliskir na drugom mestu, no pre svega zadržavši svoje šanse za plej of. Meč u Šapcu je za oba tima veoma važan.

-Nama uvek nedostaje neki igrač, trenutno imamo šest, sedam povređenih igrača, te je plej of zaista daleko. Sportski je nadati se, kvalitet imamo, to smo pokazali protiv Partizana i sve što možemo je da pružimo maksimum u svakom meču, sačuvamo pristup kao protiv crno-belih i pokušamo da napravimo još neko iznenađenje - rekao je nakon sinoćnjeg meča protiv Partizana trener Zvezde Ratko Đurković.

Meč Metaloplastike Eliksir i Crvene Zvezde biće odigran u subotu, od 18:30 u hali "Zorka".
Do kraja Metaloplastika, nakon Crvene Zvezde, gostuje u Pančevu, potom dočekuje Dubočicu, zatim gostuje u Kragujevcu, dočekuje Topličanin, putuje u Kać, a u poslednjem kolu će u Šapcu ugostiti Vojvodini.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa