17. mart 2023.17. mar 2023.
Aleksandar Pajić, Ružica Popović, Darija Kisić (Foto: Glas Podrinja)

Aleksandar Pajić, Ružica Popović, Darija Kisić (Foto: Glas Podrinja)

14 godina kuca "Humano srce Šapca"

Fondacija "Humano srce Šapca" obeležilo je 14 godina postojanja i rada. Tim povodom upriličiči su prijem za saradnike i prijatelje, kao i za korisnike fondacije. Emitovan je i film kojim je prikazan rad "Humanog srca" u prethodnom periodu.

14 godina brige o najugroženijima (Foto: Glas Podrinja)


Događaju je prisustvovala i ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, koja se i obratila prisutnima.

Ministarka Darija Kisić (Foto: Glas Podrinja)


-Šabac treba da bude ponosan da u njemu kuca jedno ovako veliko "Humano srce". Podržavamo rad ove humanitarne organizacije, ali i lično Ružicu Popović, zato što ona svojim rezultatima pokazuje kako treba svi da radimo. Od nje treba da učimo. Ovakvi događaji služeda bi se obeležili određeni datumi, ali ako prošetamo Šapcom i njegovom okolinom rezultati govore sami za sebe. Ulaganje u decu i porodicu je ulaganje u našu budućnost. Zahvaljujući aktivnosti ove organizacije mnoga deca i mladi ljudi su u mogućnosti da se školuju, dobili su krov nad glavmo, prvi put otišli na letovanje i zimovanje... Ukoliko se udružimo, osluškujemo jedni druge, vidimo kome je šta potrebno, onda nema barijera i prepreka, rekla je ministarka Kisić.

Fondacija tokom svog rada uspešno sarađuje sa Gradskom upravom, javnim preduzećima i ustanovama. Pored predstavnika svih relevatnih institucija koje funkcionišu na teritoriji grada, rad "Humanog srca" podržao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)


-U sistemu socijalne zaštite grada Šapca "Humano srce" zauzima značajno mesto. Svedoci smo 14 godina rada, više od 100 obnovljenih i izgrađenih kuća, različitih vrsta pomoći brojnim porodicama koje su ostale bez igde ičega i igde ikoga. Ponosni smo što zajednički radimo na nekim projektima, što smo partneri u brizu o socijalno najugroženijim građanima i siguran sam da će grad Šabac nastaviti da neguje dobre odnose sa svima koji brinu o našim najugroženijima. Pored velikih sredstava koje grad izdvaja za socijalnu zaštitu imamo pomoć i ovakvih ljudi, koji su spremni ulože svoje vreme, ali i svoju dobru dušu, da pomognu što većem broju našijh sugrađana. Velika je pomoć i privrede grada Šapca i ponosan sam što je Šabac grad humanih ljudi.

Ružica Popović, predsednica Upravnog odbora i osnivač fondacije "Humano srce Šapca" zahvalila se svim saradnicima koji su do sada pomagali u radu ove organizacije, kao i donatorima zahvaljujući kojima desetima socijalno ugroženih građana svakodnevno dobijaju pomoć.

Ružica POpović (Foto: Glas Podrinja)


-Trajanje od 14 godina je uspeh sam po sebi. Zadovoljna sam onim što je urađeno, ali nastavljamo dalje još krupnijim koracima kako bi svakoga dana bilo sve više onih koji žele da pomognu, a sve manje onih kojima je pomoć potrebna. Potičem iz siromašne porodice i znam kako je nemati, a voleti. Da bismo pomagali moramo voleti ljude i osluškivati njihove probleme. Naš grad je riznica humanih ljudi, rekla je Ružica Popović.

Ovom prilikom dodeljena je i novčana pomoć deci bez jednog ili oba roditelja koji su korisnici Fondacije.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa