18. mart 2023.18. mar 2023.
Direktor PIO Fonda posetio Ljuboviju: U toku su prijave za Penzionersku karticu

Direktor PIO Fonda posetio Ljuboviju: U toku su prijave za Penzionersku karticu

U petak je Ljuboviju posetio direktor filijale PIO fonda za Mačvanski okrug dr Aleksandar Peranović, gde je sa predsednikom Opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem razgovarao o novim Penzionerskim karticama. Prijavljivanje za kartice počelo je 15. marta i trajaće do daljeg.

Republički fond PIO obezbeđuje mogućnosti dobijanja Penzionerskih kartica nove generacije, koje će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U ovaj projekat Fonda uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova. Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju se dobije fiskalni račun.

- PIO fond je u saradnji sa državom počeo prijavljivanje za Penzionerske kartice. Projekat ima za cilj da se na direktan način unapredi životni standard penzionera. Sa prijavama penzionera za izradu kartica počeli smo 15. marta, narednih meseci ćemo obezbediti učešće društveno odgovornih kompanija u ovom solidarnom projektu i od jeseni bi trebalo da počne korišćenje Penzionerskih kartica na nov i funkcionalan način. Država nam pomaže da ovaj projekat sprovedemo što brže i što efikasnije, jer suština je da penzioner, za novac kojim raspolaže, uz upotrebu Penzionerske kartice dobije mnogo više.

- U toku godine ćemo izraditi sve kartice, potpisati ugovore u lokalnim samoupravama sa privrednim subjektima i od 1. oktobra počeće primena kartice. Ta primena će ići u dva pravca. Prvi je, korisnik kartice će imati popust pri kupovini u privrednom subjektu koji ima ugovor o saradnji sa PIO fondom i drugi vid je da za svakih 500 dinara kupljene robe korisnik dobija jedan bod. Korisnik Penzionerske kartice može maksimalno da ima 78 bodova i te bodove će koristiti opet u javnim ustanovama u lokalnim samoupravama, odnosno na teritoriji cele Republike Srbije.

- Omogućili smo korisnicima da se za Penzionerske kartice prijavljuju elektronski, sa kućnog računara, mobilnog telefona ili tableta, a ko nema mogućnosti ili mu je jednostavnije, može da dođe u bilo koju filijalu ili ispostavu Fonda PIO i naši zaposleni će ih prijaviti. Dovoljno je da korisnik ponese ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument i naš referent će ga odmah prijaviti. Naglašavam da je postupak prijave maksimalno pojednostavljen i da traje do dva minuta“, kaže Peranović.

Filijala PIO fonda je otvorila sve svoje šaltere pa će tako i u Ljuboviji ispostava raditi produženo radno vreme do 18 časova i za sve potrebe korisnici se mogu javiti u ispostavu.

Predsednik Milan Jovanović kaže da će Opština Ljubovija pružiti svu podršku ovoj akciji kako bi se penzionerima omogućili bolji uslovi za život.
- Mi kao Opština podržavamo ovu akciju, jer će ove Penzionerske kartice umnogome olakšati život našim najstarijim sugrađanima i svim našim penzionerima. Mnoge privilegije koje će imati, popusti koje će ostvariti, pomoći će sigurno njihovom boljem životu. Ono što je takođe bitno, sve privredne subjekte koji budu ušli u ovu akciju gledaćemo da na neki način dodatno motivišemo kako bi se što više njih na našoj teritoriji uključilo i kako bi akcija dobila na maksimalnom značaju“, izjavio je Milan Jovanović.

Prijava za Penzionersku karticu može se izvršiti putem interneta na sledećem linku:
https://zpk.trezor.gov.rs/
FB stranica Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa