24. mart 2023.24. mar 2023.
Nove podsticajne mere i programi nacionalne službe za zapošljavanje (Foto: Ljubovija.info)

Nove podsticajne mere i programi nacionalne službe za zapošljavanje (Foto: Ljubovija.info)

Nove podsticajne mere i programi nacionalne službe za zapošljavanje

Na forumu koji su organizovali Opština Ljubovija, Nacionalna služba za zapošljavanje i Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine bili su prisutni poslodavci iz javnog i privatnog sektora kako bi se upoznali sa javnim pozivima koji su otvoreni u ovom trenutku.

Zoran Milovanović, vd direktora filijale NSZ Loznica, kaže da je filijala Loznica od prošle godine krenula u promociju javnih poziva kako bi se učinili što dostupnijim poslodavcima u opštinama koje filijala pokriva.

„Cilj nam je da sve ono što je aktuelno približimo, kako poslodavcima iz privatnog sektora tako i poslodavcima iz javnog sektora, da bi se veći broj lica angažovao kroz mere koje finansira NSZ, ali naravno i da prezentujemo inovacije, odnosno nove programe i mere koje Nacionalna služba u svojoj paleti nudi. I ove godina lokalna samouprava Ljubovija je izdvojila oko 2 miliona dinara za sufinansiranje programa ili mera, koje inače finansira i NSZ i sa sredstvima koja će dobiti od Republike Srbije u ukupnom iznosu od 4 miliona biće realizovane tri mere, što je zaista za Opštinu Ljubovija veoma značajno. Biće realizovana mera javnih radova, mera stručne prakse i mera subvencije za samozapošljavanje. Pored ovih sredstava koja će izdvojiti Opština Ljubovija, filijala NSZ Loznica će opredeliti određeni iznos sredstava za Opštinu Ljubovija tako da, gledajući na iskustva iz ranijih godina, ta saradnja će biti produbljena. Ono što smo posebno istakli ovde kao potencijalnu prednost jesu podsticajni programi Ministarstva privrede gde ćemo mi sa Regionalnom razvojnom agencijom i sa lokalnom samoupravom pokušati da upoznamo što veći broj poslodavaca sa tim programima i merama, jer će ta sredstva zaista biti značajna“, izjavio je vd direktor Milovanović.

Predsednik Milan Jovanović ističe da Opština Ljubovija nastavlja sa učešćem u sufinansiranju programa i mera i poziva sve poslodavce, posebno iz privatnog sektora, da se aktivno uključe i isprate aktuelne javne pozive.
Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović ( Foto: Ljubovija. info)

„Želeo bih da napravim jednu paralelu između onoga što govorimo na ovim skupovima i onoga šta je realnost. Na ovakvim forumima moramo da angažujemo prisutnost još većeg broja preduzetnika. Opšte je uverenje da strani investitori imaju pogodnosti koje naši domaći preduzetnici nemaju, a moram naglasiti podatak da je samo oko 30% sredstava namenjenih za domaće privrednike u budžetu Republike Srbije iskorišćeno u prošloj godini. I mi na lokalu moramo pre svega da vidimo šta to sprečava naše privrednike da učestvuju na javnim pozivima i uz pomoć svih ovih mera i programa da unaprede svoje poslovanje“, kaže predsednik Jovanović.


NSZ i Regionalna razvojna agencija održali su forum, pored Ljubovije, Krupnja, Malog Zvornika i za poslodavce na području Grada Loznice.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa