25. mart 2023.25. mar 2023.
Foto: Mačva info

Foto: Mačva info

Pomeranac Simba najlepši pas Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB Bogatić 2023

Jubilarna deseta Međunarodna izložba pasa svih rasa "CACIB Bogatić" 2023 okupila je danas na Gradskom stadionu 450 pasa iz čak 20 evropskih zemalja. U prisustvu sudija Svetske kinološke federacije, učesnika i generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija, izložbu je otvorio zamenik predsednika Opštine Bogatić, Teodor Teodorović.

„Poštovani izlagači i dragi gosti, nadam se da se prijatno osećate u našem Bogatiću. Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakve jedne izložbe i ugostiti predstavnike dvadeset evropskih zemalja. Kinološko društvo „Mačva“, uz pomoć Kinološkog saveza Srbije, već deceniju ovaj događaj iz godine u godinu unapređuje, kao i sudije koje stavljaju svoj pečat na celu ovu organizaciju. Meni ne preostaje ništa drugo već da svima poželim sreću i proglašavam ovu izložbu otvorenom“, rekao je Teodorović.

Predstavnici Kinološkog društva „Mačva“, uručili su plakete ustanovama, institucijama, sponzorima i pojedincima u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji ovog događaja punih deset godina.

Da ljubav prema najvernijim životinjama ne zna za granice pokazali su danas brojni okupljeni izlagači, a ovog promenjivog prolećnog dana i vreme im je bilo naklonjeno. Najlepša slika otišla je sa ovog događaja iz Bogatića, koji je protekao u nadasve fer atmosferi.

Po završenom sudijskom ocenjivanju usledilo je proglašenje pobednika u svim razredima i deset FCI grupa. Potom je dr Mahmud Al Dagistani proglasio najlepšeg psa ove manijestacije. U najužem izboru našli su se bernski planinski pas, kratkodlaki jazavičar i nemački pomeranski špic „Simba“, koji je proglašen najlepšim psom ovogodišnje izložbe.

„Vlasnik psa je Mihaela Hadžijska iz Makedonije, inače Simba je poreklom iz Bosne, ja sam iz Crne Gore, tako da smo malo internacionalni. Već nekoliko godina dolazimo na izložbe u Bogatić, ove godine smo posebno imali uspeha, tako da ćemo se nesumnjivo vratiti i na sledećoj izložbi“, rekla je Ivana Bulatović, profesionalni hendler.
Mačva info

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa