28. mart 2023.28. mar 2023.
Foto: Beta

Foto: Beta

Naslovne strane za utorak 28. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o poskupljenjima namirnica u Srbiji i zlostavljanju devojčice i žene u beogradskom naselju Mirijevo.

ALO - "Jedva izvukli glavu s Prokletija", o nesreći koju su doživeli srpski planinari u Albaniji.

BLIC - List piše da su vozačima počele da stižu kazne zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje "Kamere snimaju i 'halo' za volanom". O zlostavljanju devojčice (8) u Beogradu "Umesto kreveca kada, umesto igračaka - đubre".

VEČERNjE NOVOSTI - O štrajku u saobraćaju u Nemačkoj "Štrajk ukočio Nemačku". List piše da je slučaj iz beogradskog naselja Mirijevo šokirao Srbiju "Osmogodišnju ćerku držao kao robinju".

DANAS - "Stručnjaci podeljeni oko uticaja osiromašenog uranijuma na zdravlje", piše list, povodom navoda ministarke zdravlja Danice Grujičić da je korišćenje nedozvoljene municije u NATO bombardovanju dovelo do većeg obolevanja od raka u Srbiji. "Akademska zajednica nespremna da roleriše odugovlačenje", kaže profesor FPN Božidar Radenković o spornom doktoratu ministra Siniše Malog.

INFORMER - Povodom najave glavnog i odgovornog urednika tog lista Dragana Vučićevića da neće platiti odštetu zbog uvredljivih tvitova o drugim novinarima, iako u suprotnom sledi zatvorska kazna "Presuda Vučićeviću je presuda slobodi govora".

KURIR - List piše o slučaju zanemarivanja deteta "Izopačeni um godinama držao ćerku kao roba".

NOVA - "Vučićeva izjava o 'bolu u desnoj ruci' je ruganje", kaže evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon. "Mleko i jaja su šampioni poskupljenja", o cenama na tržištu.

POLITIKA - "Zašto je luk skuplji od banana", o cenama hrane. "Suprugu godinama zlostavljao, ćerku držao kao robinju", o slučaju porodičnog nasilja u beogradskom naselju Mirijevo.

SRPSKI TELEGRAF - O protestima u Francuskoj, Nemačkoj i Belgiji zbog krize i inflacije "Gori Evropa".
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa