29. mart 2023.29. mar 2023.
Biljana Regan na Frankofoniji (Foto: Glas Podrinja)

Biljana Regan na Frankofoniji (Foto: Glas Podrinja)

Srbija na završnoj svečanosti festivala Frankofonija „La Grande Fete“

Spektakularna zabava sa francuskim akcentom, završna svečanost godišnjeg kulturnog festivala Frankofonija „La Grande Fete“ (Velika gozba) održana je 24. marta u francuskoj ambasadi u Vašingtonu. Uvek veličanstven događaj na kome se promovišu muzika, umetnost, književnost, film, kuhinja i običaji zemalja i regiona frankofonije širom sveta okupio je više od 20 ambasada, među kojima je bila i Srbija.
Štand Srbije na festivalu (Foto: Glas Podrinja)

Sa svojim Udruženjem za očuvanje balkanske tradicije i kulture koje u SAD postoji više od deceniju, na štandu naše zemlje bila je Šapčanka Biljana Regan, vlasnica najveće folklorne kolekcije tog tipa na američkom tlu. U narodnim nošnjama, ispred pažljivo osmišljenog štanda, prezentovali su autentičnost našeg podneblja. Pored neizostavnog promotivnog materijala, moglo se naći ono po čemu smo prepoznatljivi, a to svakako jesu kulinarski specijaliteti- slano i slatko pecivo, burek, vino i rakija domaće proizvodnje.
Srpski specijaliteti na štandu (Foto: Glas Podrinja)

Učesnici su, pored domaćina, bili i Kanada, Republika Gvineja, Haiti, Senegal, Madagaskar, Jermenija, Rumunija, Srbija, Moldavija, Švajcarska, Belgija, Tunis, Kvebek i druge. Sve su tokom jednodnevnog programa ponudile jedinstvene atrakcije i na najbolji način prezentovale svoju tradiciju.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa