30. mart 2023.30. mar 2023.
L. Pejović u duelu protiv Vršca (foto: Glas Podrinja)

L. Pejović u duelu protiv Vršca (foto: Glas Podrinja)

Bitka Mačve za plej of

Pobedama u prethodna dva kola šabačka Mačva se vratila u borbu za plej of i prema trenutnom stanju na tabeli, da bi osvojila osmu poziciju, mora u preostala četiri kola da nadoknadi zaostatak od tri boda i prestigne dve ekipe, Jedinstvo i Vršac.

Posmatrano kroz poslednja četiri kola Vršac je u najslabijoj formi, pretrpeo je tri poraza i na papiru ima najteže rivale. Mačvin povod za optimizam je serija od četiri meča bez poraza. Kruševački Trajal je takođe u konkurenciji sa istim brojem bodova kao Šapčani.

P. Radunović (foto: Glas Podrinja)


Četiri runde biće odigrane za dve nedelje između prvog i 14. aprila. Mačvu očekuje gostovanje Zlatiboru, potom će ugostiti Novi Sad već u sredu 5. aprila. Kruševački Trajal je protivnik 9. aprila, a u poslednjem kolu regularnog dela dočekuje direktnog takmaca ubsko Jedinstvo.

Uzdanica po desnom boku: A. Popović (foto: Glas Podrinja)


OFK Vršac je prva meta, ima tri bod više od Mačve, bolji međusobni odnos, a njih najpre očekuje gostovanje Slobodi u Užicu, potom meč na domaćem terenu protiv vodećeg IMT. Pretposlednje kolo donosi gostovanje Vrščana Radničkom u Beogradu, pred meč protiv drugoplasirane ekipe u ovom trenutku, pančevačkog Železničara koga će 13. aprila dočekati u Vršcu.

Jedinstvo je domaćin Inđiji, gost milanovačkom Metalcu, potom će Radnički iz Sremske Mitrovice igrati u Ubu pred gostovanje u Šapcu 14. aprila.

Trajal će ugostiti Metalac prvog aprilskog dana, potom ga očekuje putovanje u Sremsku Mitorovicu, duel protiv Mačve u Kruševcu i na kraju gostovanje Loznici.

Ne treba zanemariti da užička Sloboda ima isti broj bodova kao Vršac, uz bolju gol razliku, dok Trajal ima isti učinak, ali slabiju gol razliku od Mačve. Metalac i Radnički imaju bod manje od Šapčana, a Novobeograđani su već u opasnoj zoni.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa