1. april 2023.1. apr 2023.
Predstavnici vaspitača iz cele Srbije (foto: D. B.)

Predstavnici vaspitača iz cele Srbije (foto: D. B.)

Prvi okružni stručni susret vaspitača

Prvi okružni stručni savet vaspitača organizovan u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača okupio je predstavnike vaspitača sa područja više lokalnih samouprava. Stručno usavršavanje i razmena iskustava među kolegama je put do unapređenja prakse i kao krajnji cilj viši kvalitet obrazovanja najmlađih u prvim godinama života, a veliko interesovanje je dokaz želja. vaspitača da napreduju u svom poslu, naglašavaju organizatori.

Veliki odziv podsticaj radu Udruženja (foto: D. B.)


-Naše udruženje teži da doprinese kontinuiranom usavršavanju i saradnji među vaspitačima. Deo smo projekta "Naučni centar - fabrika ideja za XXI vek finansiran sredstvima Evropske unije i Grada. Imamo odličnu saradnju sa predstavnicima. Udruženja iz regiona. Veliki odziv je snažan vetar u leđa svima sa radimo više i predanije sledeći misiju svog poziva vaspitača - istakla je Silvija Kikanović, predsednica Udruženja vaspitača Mačvanskog okruga.

Poziv vaspitača je jedan od poziva koji podrazumeva stalnu edukaciju. Oni svaki dan uče decu, ali i uče od njih. Oni čuvaju, obrazuju našu decu, otkrivaju talente, podstiču ih da ih iskažu i obaveza lokalne samouprave je da bude potpora na tom putu, istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić (foto: N. S.)


- Izdvajamo više od 600 miliona dinara za predškolsko obrazovanje, ali tome treba dodati izgradnju vrtića na Letnjikovcu čija je vrednost oko 120 miliona dinara. Ulažemo u objekte, uslove, ali to ništa ne znači ukoliko vaspitači nisu na najvišem nivou. Samo spoj dva faktora daje istinski kvalitetno predškolsko obrazovanje - rekao je Pajić.

Svečano otvaranje Skupa (foto: D. B.)


Kontinuirane edukacije su put do unapređenja prakse i saradnja Predškolske ustanove i Udruženja vaspitača je značajnlj i na obostrano zadovoljstvo.

-Udruženje je spona između svih nas i samo zajedno doprinosimo da struka napreduje ka zajedničkom cilju, a to je dobrobit deteta - rekla je na otvaranju Sandra Mićić, direktorka Predškolske ustanove "Naše dete", koorganizator Susreta.

Organizatori su bili Savez udruženja vaspitača Srbije, Udruženje vaspitača Mačvanskog okruga i Predškolska ustanova "Naše dete"
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa