4. april 2023.4. apr 2023.
Promocija projekta ,,Zaplovi Srbijom” (fb stranica gradonačelnika Šapca)

Promocija projekta ,,Zaplovi Srbijom” (fb stranica gradonačelnika Šapca)

Krajem 2023. godine u Šapcu na Savi biće izgrađeno međunarodno putničko pristanište

U Somboru je predstavljen projekat ,,Zaplovi Srbijom” koju je organizovala Agencija za upravljanje lukama.

Cilj je izgradnja infrastrukture za putnički i nautički saobraćaj - marine i međunarodna putnička pristaništa, istaknuto je u Somboru.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je promociji projekta.

-Grad Šabac, kao grad na desnoj obali reke Save, krajem 2023. godine postaće međunarodna nautička destinacija. Zahvaljujući ulaganju države, na Savi će biti izgrađeno međunarodno putničko pristanište, pa će turisti naš prelepi Šabac moći da posete i rečnim saobraćajem. Na ovaj način iskoristićemo prednosti koje imamo kao grad kroz koji protiče međunarodna reka Sava. Ovo će biti jedna od značajnih tačaka sa koje će grad izaći na reku, a u isto vreme i mesto na koje će se ulaziti u grad- rekao je gradonačelnik Šapca i dodao da je vrednost projekta 63,5 miliona dinara, a finansiran je sredstvima Republike Srbije.

-Grad Šabac infrastrukturno će urediti ovaj deo grada. Asfaltiraćemo Savsku ulicu i uraditi pešačku i biciklističku stazu. Projektom koji smo dobili od Ministarstva zaštite životne sredine, u ovom delu grada, zasadićemo i nov drvored. Kapitalni infrastrukturni projekti auto-put Ruma - Šabac, novi most preko Save, brza saobraćajnica Šabac - Loznica, i međunarodno putničko pristanište dobrineće razvoju privrede i turizma Grada Šapca. Ubrzano gradimo Šabac kao grad budućnosti.
G.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa