4. april 2023.4. apr 2023.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja profesor dr Aleksandar Stefoski i direktorka Doma zdravlja Šabac dr Jasmina Stanković (Foto: Dom zdravlja Šabac)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja profesor dr Aleksandar Stefoski i direktorka Doma zdravlja Šabac dr Jasmina Stanković (Foto: Dom zdravlja Šabac)

Simpozijum: „Gojaznost, dijabetes i insulinska rezistencija – multidisciplinarni pristup pacijentu“

Na Zlatiboru održan je Simpozijum Domova zdravlja Srbije na temu: „Gojaznost, dijabetes i insulinska rezistencija – multidisciplinarni pristup pacijentu“ na kom je prisustvovala direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dr Jasmina Stanković.

-Velika je čast sto je naš Dom zdravlja " Dr Draga Ljočić" Šabac na VII susretima Domova zdravlja koji su se održali na Zlatiboru od 31.03.2023.do 02.04.2023.izabran da bude domaćin VIII susreta koji će se održati sledeće godine na Zlatiboru. Kao ustanova primarne zdravstvene zaštite čiji je cilj očuvanje i unapređenje zdravlja stanovništa, promovisanje zdravih stilova zivota, pravovremeno dijagnostikovanje i savremeno lečenje bolesti zalagaćemo se za podizanje kvaliteteta u pružanju zdravstvenih usluga ulaganjem u edukaciju zdravstvenih radnika - saopštila je direktorka dr Jasmina Stanković.

Domaćin ovogodišnjeg Simpozijuma je Dom zdravlja Gornji Milanovac - direktor dr Aleksandar Čivović, a organizatori su Dom zdravlja Lazarevac, Dom zdravlja Palilula i Dom zdravlja Kragujevac.

U ime Udruženja primarna je bila Suzana Stoiljković iz Doma zdravlja Lazarevac, a iz Ministarstva zdravlja Sompozijumu je prisustvovao državni sekretar - profesor dr Aleksandar Stefoski.

Simpozijum je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije i obuhvatio je teme iz domena prevencije savremenog tretmana insulinske rezistencije i šećerne bolesti.

Simpozijum je okupio profesore medicinskog fakulteta, strane predavače.
G.P.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa