24. april 2023.24. apr 2023.
Karijerni dani (Foto: Glas Podrinja)

Karijerni dani (Foto: Glas Podrinja)

Karijerni dani velika šansa za studente

Karijerni dani, koji su prošle godine organizovani na Odseku za medicinske i poslovno -tehnološke studije Akademije strukovnih studija Šabac, dali su odlične rezultate, tako da su ove godine organizovani na nivou akademije. Traju od 18. do 27. aprila, a studentima će se tokom ovih dana predstaviti brojne firme, koje posluju na teritoriji Šapca, ali i u širem okruženju.


Studentima će se predstaviti brojne firme (Foto: Glas Podrinja)


Studenti su imali prilike da čuju šta neke od najznačajnijih firmi koje kod nas posluju nude svojim zaposlenima i šta očekuju od njih, a mlade je najviše interesovalo kakvi su uslovi kod poslodavaca i šanse za napredovanje. Među firmama i ustanovama koje će se predsaviti na Karijernim danima su Mint, Galeb, Dom zdravlja Šabac, Srednja poljoprivrivredna škola, Hotel "Sloboda"...

Suzana Jevrić (Foto: Glas Podrinja)


-Smatram da su Karijerni dani jako lepa i korisna manifestacija. Drago mi je što se organizuju baš u aprilu, mesecu kada se obeležava i Dan studenata. Verujem da pored mogućnosti da ostvarimo stručnu praksu, koja nam je obavezna, bolje ćemo se upoznati i sa budućim poslom ukoliko bismo ostali u toj firmi. Pored znanja koja usvajama u ovoj školi, dodatno ćemo ih proširiti na praksi, a kasnije i na poslu, kaže Suzana Jevrić, student treće godine prehrambene tehnologije na Odseku za medicinske i poslovno -tehnološke studije.

Akademija ima oko 1.200 studenata i svi oni koji žele mogu da prisustvuju prezentacijama na svojim odsecima.

Dr Jelena Jevtić (Foto: Glas Podrinja)


-Prošlogodišnji Karijerni dani imali su sjajne efekte. Dosta studenata koji su im prisustvovali ušli su u program stručne prakse. Praksa je obavezna i nije plaćena, ali nakon završenih studija oni imaju tri opcije po kojima mogu da budu angažovani i plaćeni. Knjigovodstvena agencija koja je dolazila, od devet zaposlenih ima šest naših studenata. Jedna naša studentkinja zaposlila se u Galebu i ona će držati prezentaciju našim studentima. Takođe, dve studentkinje koje su prošle godine završile zaposlile su se u Mint u ljudskim resursima. Kao strukovna škola trudimo se da obezbedimo studentima praksu tokom studija, ali i da po završetku budu oblikovani za potrebe poslodavaca, navodi dr Jelena Jevtić, predsednik Saveta.

ističe da su prepoznali kao potrebu da studentima približe privredu, te zbog toga imaju veći broj učesnika ove godine. Takođe, same kompanije su se javljale kako bi došle da se predstave studentima.

Dr Mirjana Antonijević Nikolić (Foto: Glas Podrinja)


-Karijerni dani pokazuju da vodimo brigu o našim studentima, ne samo dok su ovde, nego i da ih pripremimo za kasnije. Kada je u pitanju sticanje znanja i mogućnosti koje se pružaju studentima smatram da ne zaostajemo za univerzitetskim centrima u Srbiji, kaže dr Mirjana Antonijević Nikolić, rukovodilac Odseka za medicinske i poslovno -tehnološke studije.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa