24. april 2023.24. apr 2023.
Miroslav Mandić sa igračima i stručnim štabom (foto: VK Šabac zv. fb stranica)

Miroslav Mandić sa igračima i stručnim štabom (foto: VK Šabac zv. fb stranica)

Mandić: Ispunili osnovni cilj

Dve ubedljive pobede u baražu za opstanak u Prvoj A ligi zadržale su šabačku "Savu" u drugom rangu srpskog vaterpola. Najmlađi tim Lige je ispunio svoj cilj za ovu sezonu, iako je dodatno podmlađen u odnosu na prethodnu kada su izborili promociju iz B u A rang.

U sledećoj sezoni u Prvoj A ligi će biti Nais Niš i Spartak Prozivka, umesto Valjeva i Taša.

Iako značajno iskusniji tim TENT iz Obrenovca je nadigran ubedljivo u dva meča, oba puta je bilo plus sedam u korist Save. U Šapcu je bilo 12:5, u drugom 16:9 za ukupnih 2:0 u seriji.

-Dva duela protiv Obrenovca su možda i naša najbolja izdanja ove sezone. Tu se pokazalo koliko nam je značilo igranje u Prvoj A ligi i koliko smo podigli kvalitet. Nadigrali smo ih u svakom segmentu igre, iskoristili svaku prednost u odnosu na njih i ostvarili veliki uspeh - rekao je trener Save Miroslav Mandić.

Odbrana i napad odlični u baražu (foto: VK Šabac zv. fb stranica)


Sezona je završena na najbolji način. Uz dve pobede u baražu, tim je i u poslednja dva meča slavio u sezoni i tako završio šampionat sa četiri pobede u nizu.

-Imali smo vrlo torbulentnu sezonu. Dobilo je priliku svih 27 igrača iz naše škole. Diugo smo bili na poziciji devet, no mi smo značajno napredovali tokom sezone. Neki porazi su mogli biti i remiji, ili pobede, tako da smo dostigli nivo da nijednom timu nije bilo lako da nas pobedi. Bili smo najmlađi tim, mnogi su u sastavu imali igrače koji duže igraju vaterpolo nego što naši prvotimci imaju godina života i opet smo imali način da im se suprotstavimo.

Dug je period do naredne sezone, ali principi na kojima je Sava zasnovana i planovi se ne menjaju.

Oslonac na klupsku školu i u narednoj sezoni (foto: VK Šabac zv. fb stranica)


-Cilj je opstanak, po mogućstvu bez baraža i pozicioniranje kao stabilnog drugoligaša. Ostajemo oslonjeni isključivo na igrače iz škole VK Šabac, nastavljamo sa pružanjem prilike mladim igračima i njihovim pripremanjem za izazove najjačih takmičenja - zaključuje Mandić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa