4. maj 2023.4. maj 2023.
Partizan četvrti i peti, a možda i šesti put ove sezone (foto: Glas Podrinja)

Partizan četvrti i peti, a možda i šesti put ove sezone (foto: Glas Podrinja)

Partizan rival za finale

Mnogo je opcija figuriralo dok su ljubitelji rukometa čekali poslednje kolo regularnog dela sezone, no sve dileme i kombinacije rešene su i pre poečtka duela Metaloplastike Eliksir i Vojvodine u Šapcu, a one su ukazale da će u polufinalu plej ofa Šapčani na Partizan.

Iako je dočekala poslednje kolo na poziciji dva, Metaloplastiku Eliksir je na tom mestu čuvala samo pobeda protiv Vojvodine uz poraz ili remi Partizana protiv Dinama. U slučaju remija i bod bi Metaloplastici bio dovoljan. Ipak, kako je Partizan ubedljivo pobedio Dinamo, odmah je bilo jasno da će šabački klub biti treći bez obzira na ishod utakmice protiv šampiona.

Jovanović u prodoru u kup duelu protiv Partizana (foto: Glas Podrinja)


U polufinalu plej ofa Metaloplastika će igrati protiv Partizana, a pančevačko Dinamo protiv Vojvodine. Prednost domaćeg terena u seriji koja traje dok jedan tim ne ostvari dve pobede imaju Partizan i Vojvodina. Šapčani prvi duel igraju u sredu 17. maja na Banjici. Drugi meč je u Šapcu, a eventualni treći ponovo u prestonici.


Dva tima su ove sezone igrala tri meča i što je interesantno u sva tri duela slavili su gosti. Metaloplastika Eliskir je najpre pobedila u Beogradu Partizan tokom jeseni, a potom je u nekoliko dana prolećne polusezone Partizan dva puta savladao Šapčane u hali "Zorka", u četvrtfinalu Kupa, odnosno prvenstvenom meču.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa