4. maj 2023.4. maj 2023.
Izazovi na regionalnom nivou (foto: VK Šabac fb strana)

Izazovi na regionalnom nivou (foto: VK Šabac fb strana)

Sava počela pobedom

Od ove sezone Regionalna vaterpolo liga nije samo privilegija najboljih seniorskih ekipa sa područja bivše Jugoslavije, već priliku da se u međusobnim duelima dokažu imaju i mlađe kategorije, konkretno 2007. godište.

Šabačka "Sava", aktuelni vicešampion Kupa Srbije nastupa u Novom Sadu na turniru Regonalne lige gde još igraju: Primorac, Zadar, Jug i Budva, a takmičenje je započela pobedom. Savladan je Primorac Kotor 16:11.

Prilika za dokazivanje protiv starijih rivala (foto: VK Šabac fb)


Najveći deo dilema rešen je u prve dve četvrtine koje su Šapčani rešili u svoju korist i stekli prednost od pet golova. Mićić i Lazić su sa po četiri gola bili najefikasniji u redovima Save.

U petak šabački klub očekuju dve utakmice. Najpre je rival Zadar u 10 časova, a od 17 ukrštaju koplja sa duborvačkim Jugom. Subota donosi psolednji takmiačrski dan i okršaj protiv Budve od 08 časova prepodne. Sava je svakako najmlađi tim u takmičenju, jer najveći deo ekipe čine igrači rođeni 2008. godine i kasnije i godinu ili više dana su mlađi od rivala.

Sava je u grupi A sa pomenutim rivalima, dok B grupu čine: Primorje Rijeka, Jadran Herceg Novi, Košutnjak, Vojvodina i reprezentacija Slovenije do 16 godina.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa