12. maj 2023.12. maj 2023.
OŠ „Laza K. Lazarević“ obeležila 63. rođendan (Foto: Glas Podrinja)

OŠ „Laza K. Lazarević“ obeležila 63. rođendan (Foto: Glas Podrinja)

OŠ „Laza K. Lazarević“ obeležila 63. rođendan

Program u sali Sokolskog doma obojen tradicijom, ispunjen muzikom i protkan talentima učenika upriličen je u petak povodom 63. rođendana Osnovne škole „Laza K. Lazarević“. U publici su bili predstavnici Eparhije šabačke, Grada, Školske uprave, roditelja, zaposlenih, đaci i prijatelji.
Brojna publika ispratila program (Foto: Glas Podrinja)

Prethodnih šest decenija bili smo svedoci različitih promena u obrazovanju koje smo prihvatili kao veliki izazov u nameri da još snažnije širimo svoja krila ispod kojih smo iznedrili mnogo obrazovanih pojedinaca koji su danas uspešni, kako u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Sledeći korake velikog Laze Lazarevića po kojem naša škola sa ponosom nosi ime, nastojimo da razvijemo empatiju među učenicima, zaposlenima. To nam daje snagu za mnoga postignuća u oblasti obrazovanja, a o čemu svedoče brojne nagrade učenika na svim nivoima takmičenja, poručili su iz te obrazovne ustanove.
direktor škole Milan Blagojević (Foto: Glas Podrinja)

-Mogu da kažem da su najveći ponos Lazine škole sami učenici koji su sada uspešni širom naše zemlje i sveta i zaista smo ponosni na njih. Mislim da je najveći procvat Lazina škola doživela poslednjih nekoliko godina ulaganjem u budućnost, uz nesebično zalaganje naših učitelja, nastavnika, pomoćnog osoblja i svih zaposlenih. Taj spoj narodne tradicije i budućnosti je nešto po čemu smo prepoznatljivi, što negujemo i želimo da istrajemo u tome. Vredne nagrade koje naši učenici osvajaju na mnogobrojnim takmičenjima su pokazatelji da smo na dobrom putu- rekao je direktor škole Milan Blagojević.

Školski hor(Foto: Glas Podrinja)

Učenici su bili simbol i ukras svečanosti koju su vredno spremali sa svojim nastavnicima, a otvorio je školski hor pod rukovodstvom profesora muzičke kulture Dejana Josipovića.

Učiteljica Ana Puzić sa svojim odeljenjem 4/2 pripremila je predstavu „Siromašni Romeo“ koja je premijerno izvedena.
Predstava „Siromašni Romeo“(Foto: Glas Podrinja)

-Izvornu verziju je pisao je Tode Nikoletić, ali pošto mi imamo 30 učenika, 30 glumaca u odeljenju, preradili smo tekst tako da svi učestvuju. To je parodija na temu Romea i Julije koju su svi đaci marljivo pripremali, radujući se prilici da pokažu svoj talenat- objasnila je Puzićeva.


U okviru svečanosti nastupila je i folklorna sekcija pod rukovodstvom profesorke srpskog jezika Milice Predić.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa