15. maj 2023.15. maj 2023.
učenica trećeg razreda Škole primenjenih umetnosti Lena Gligorić (Foto: Škola primenjenih umetnosti)

učenica trećeg razreda Škole primenjenih umetnosti Lena Gligorić (Foto: Škola primenjenih umetnosti)

Nagrada na republičkom konkursu za učenicu škole primenjenih umetnost: Priznanje za Lenu Gligorić

Na republičkom konkursu ,,Krv život znači” koji tradicionalno organizuje Crveni krst Srbije, učenica trećeg razreda Škole primenjenih umetnosti Lena Gligorić osvojila je drugu nagradu u kategoriji vizuala za društvene mreže Fejsbuk i Instagram.

Na ovom konkursu su učestvovale 703 osnovne i 141 srednja škola iz 135 opština i gradova u Srbiji, a radove je poslalo 35.000 učenika.

-Inspiraciju za ovaj rad sam pronašla u skoro zaboravljenoj igri Ne ljuti se čoveče, koja je bila jedna od omiljenih igara naših roditelja, baka i deka...Osim osnovne poruke o neophodnosti darivanja krvi, šaljem i poruku i da je potrebno skratiti vreme provedeno na društvenim mrežama, vraćati se i starijim vidovima zabave koji su kod ljudi razvijali duh tolerancije i zajedništva, za razliku od pojedinih internet sadržaja koji danas često propagiraju sasvim drugačije vrednosti- ističe nagrađena učenica Lena Gligorić.
Lena Gligorić osvojila je drugu nagradu u kategoriji vizuala za društvene mreže Fejsbuk i Instagra

Svečana dodela nagrada biće organizovana 14. juna u Crvenom krstu Srbije povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se proslavlja kao datum rođenja austrijskog biologa Karla Landšajnera, zaslužnog za otkriće krvnih grupa kod čoveka, a za koje je 1930. godine dobio Nobelovu nagradu.


Tekst i foto: Škola primenjenih umetnosti

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa