16. maj 2023.16. maj 2023.
Italijanske kompanije u Šapcu/Glas Podrinja

Italijanske kompanije u Šapcu/Glas Podrinja

Nj.E. Luka Gori, ambasador Italije u poseti Šapcu

Danas je u Gradskoj kući gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić razgovarao sa Nj.E. Lukom Gorijem, ambasadorom Italije u Republici Srbiji o italijanskim kompanijama koje posluju na teritoriji grada Šapca.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i ambasador Luka Gori/Glas Podrinja

- U Šapcu ima ih deset italijanskih kompanija, a tri su poslednje dve godine u Industrijskoj zoni kupile više od 13 hektara i očekuje se da će u najkraćem roku započnu gradnju svojih proizvoidnih pogona. Sa Nj.E. Gorijem razgovarao sam o sferama u koje italijanska vlada i njeni privrednici žele da ulažu u Republici Srbiji, kao i sam grad Šabac. Kao lokalna samouprava trudimo se da imamo direktan kontakt sa privrednicima i da njihove izazove rešimo u najkraćem roku, istakao je gradonačelnik Šapca i dodao da je interes grada Šapca da imamo što manje nezaposlenih, da radimo na povećanju životnog standarda naših sugrađana i da poboljšavamo uslove života u našem gradu - Siguran sam da će u narednom periodu što više privrednka iz Italije započeti, ili proširiti svoju proizvodnju na teritoriji grada Šapca.
Na sastanku u Gradskoj kući/Glas Podrinja

Nj.E. Luka Gori istakao je da je veoma zadovoljan što je u Šapcu, gradu koji je značajan za poslovanje i saradnju sa Italijom.
- U razgovoru sa gradonačelnikom Pajićem razmatrali smo kako da zajedno potpomognemo još bolje poslovanje italijanskih kompanija u Šapcu. Veoma sam zadovoljan što su srpske vlasti omogućile povoljno poslovno okruženje u Šapcu gde bi posao mogao i dalje da se razvija. Italija ponovo želi da osnaži saradnju i pomogne razvoj poslovanja na Balkanu i u Srbiji.
Nakon razgovora, gradonačelnik Pajić i ambasador Gori obišli su najveće italijanske kompnanije u Šapcu – Pasubio, SBE Srbija i Seletra.
Obilazak italijanskih kompanija/Glas Podrinja
M. F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa