17. maj 2023.17. maj 2023.
Šampionsko slavlje (foto: Mačva pres)

Šampionsko slavlje (foto: Mačva pres)

Mačva u Super ligi!

Omladinski rukometni klub "Mačva" iz Bogatića plasirala se u Super B ligu. Plasman u drugi rang srpskog rukometa je povratak u ligu gde su nastupali tri sezone u nizu, od 2018. do 2021. godine. Mačva je do promocije stigla osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi "Zapad".

Iako je do kraja ostalo još jedno kolo, Mačva je pobedom protiv Metalca 29:23 u Bogatiću i matematički obezbedila prvu poziciju, jer ima četiri boda više od prvog pratioca Paraćina.

U poslednjoj rundi Bogatinci gostuju u Kraljevu.

-Prvo mesto nije bilo imperativ, već smeli san koji smo ostvarili. Kako je sezona odmiocala raslo je samopouzdanje, tim je odlično funkcionisao, mladi sa iskusnim su se izvanredno slagali i već na polusezoni smo shvatili da nema razloga ne ciljati titulu. Naredni cilj je stvaranje standardnog superligaša od Mačve. Hvala igračima, rukovodstvu kluba i rukovodstvu Opštine na pomoći – istakao je trener Vladimir Stevanović.


Pobedu za osiguran prolaz među superligaše doneli su: Nenadović uz 6 pogodaka, Pavlović, Gligorić 2, Puretić 2, Milutinović 3, Žakić, Marjanović, Žunić 1, Knežević 4, Ma. Lakić 3, Martinović, Jovanović 3 (1), Panović 2, Lazić, Gačević 2, Mi. Lakić 1.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa