10. jul 2018.10. jul 2018.
Uskoro saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica

Uskoro saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će uskoro početi izgradnja brze saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica u čemu će učestvovati Azerbejdžan koji je zainteresovan i za učešće u izgradnju obilaznice oko Beograda.
"Izgradnja brze saobraćajnice Ruma - Šabac -Loznica jedan je od najvažnijih projekata koje započinjemo i zadovoljstvo nam je što ćemo sa našim azerbejdžanskim partnerima krenuti u pregovore o finansiranju ovog projekta. Najpre da potpišemo komercijalni, a potom i ugovor o finansiranju", izjavila je Mihajlović, a prenelo ministarstvo.
Ona je kazala da je za Srbiju od velike važnosti da se završi obilaznica oko Beograda i da očekuje da azerbejdžanska kompanija Azvirt bude partner u realizaciji ovog projekta.
"Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Azvirt se pokazao kao dobar i pouzdan partner na izgradnji deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine. Nema razloga da u budućnosti ne nastavimo u istom smeru. Tu pre svega mislim na izgradnju beogradske obilaznice, kao i saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica", rekla je Mihajlović.
Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov izjavio da je njegova zemlja spremna da izdvoji 210 miliona evra kredita za realizaciju projekta brze saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica.
Kako je ranije bilo najavljivano izgradnja brze saobraćajnice trebalo bi da počne naredne godine i da bude završena tokom 2020.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa