22. maj 2023.22. maj 2023.
Najnoviji proizvod Mlekare Šabac posebno je kreiran za HoReCa segment (Foto: Mlekara Šabac)

Najnoviji proizvod Mlekare Šabac posebno je kreiran za HoReCa segment (Foto: Mlekara Šabac)

Prvi HoReCa proizvod Mlekare Šabac: Savršeno bogata krema uz barista mleko za kafu


Ljubitelji kafe sa mlekom i poznavaoci ovog omiljenog napitka u celom svetu i te kako prave razliku u izboru mleka koje koriste za pripremu. Prema savetima profesionalnih barista tajna je u što većem procentu mlečne masti od koje nastaje prepoznatljiva krema, ali i proteinima u mleku.


Ovu kremu moguće je dobiti samo specijalizovanim mlekom, poput Barista mleka za kafu, koje u sebi sadrži ne samo proteine već i visoku količinu mlečne masti od 3,2%. Najnoviji proizvod Mlekare Šabac posebno je kreiran za HoReCa segment, ali je namenjen i svima koji žele u svom domu da uživaju u vrhunskoj kafi sa mlekom.

Nakon pripreme kafe, za mnoge od nas posebno zadovoljstvo pričinjava crtež na vrhu od mlečne kreme. Promo radionica, nazvana „Na kafi sa Baristom“, poslužila je kao prilika da profesionalni barista Ivan Milošević sa okupljenima podeli trikove i tajne zanata kako da sami napravimo ova mala umetnička dela, u kojima svi uživamo pre ispijanja prvog gutljaja kafe.
Promo radionica, nazvana „Na kafi sa Baristom“ (Foto: Mlekara Šabac)

„Među sličnim proizvodima koje sam testirao, Barista mleko za kafu pokazalo se kao odličan saveznik kako za mene kao iskusnog baristu, tako i za ljubitelje jednog od najpopularnijeg napitka na svetu u pravljenju najbolje kreme. Zahvaljujući visokom procentu masti u ovom proizvodu i tehnikom stimovanja vazduha u mleko, kao i daljim mućenjem mleka, stvara se bogata krema. Nakon toga kafa nije samo doza kofeina, već umetnost stvorena rukom bariste“ – izjavio je Ivan Milošević, povodom radionice održane u okviru događaja Mlekare Šabac.

Na temu novog proizvoda, kao i proširenja proizvoda na specifično HoReCa tržište, Ivana Ivačković, Senior marketing menadžer u Mlekari Šabac izjavila je:

„Pored toga što naša kompanija postoji skoro čitav vek, koliko proizvodi omiljene mlečne proizvode u kojima danas uživaju kupci širom sveta, kontinuirano ulaže i u proširenje portfolija, pažljivo osluškujući trenutno tržište i potrebe koje ono nameće. U tom smislu, a na osnovu iskustva profesionalnih barista sa kojima smo razgovarali, kreirali smo naše mleko za profesionalnu pripremu kafe, gde je presudno da se kontrolišu ključni parametri, mlečna mast i proteini koji moraju biti u konstantnoj koncentraciji da bi se dobio željeni rezultat: bogata krema i sinergija ukusa kafe i mleka.“
PR

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa