22. maj 2023.22. maj 2023.
Muzičko- scenski program (Foto: Glas Podrinja)

Muzičko- scenski program (Foto: Glas Podrinja)

Svečano otvoren Festival nauke „Nikola Tesla“

Muzičko- scenskim programom koji su pripremili učenici i profesori Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Centru za stručno usavršavanje Šabac (CSU) otvoren je prvi Festival nauke „Nikola Tesla“. U okviru manifestacije koja će trajati do petka, 26. maja, biće organizovano više od 20 radionica u kojima će učestvovati đaci šabačkih škola.
Radionice (Foto: Glas Podrinja)

-Otvaranjem Teslinog kluba u CSU krećemo i sa prvim festivalom nauke koji je posvećen Nikoli Tesli i njegovom liku i delu. Klub smo osnovali uz podršku Fondacije „Nikola Tesla“ iz Amerike. Ideja nam je da u što više gradova, država i kontinenata otvorimo Tesline klubove i da možemo da promovišemo njegov lik i delo. Nakon otvaranja, počinjemo sa radionicama koje narednih pet dana drže profesori iz osnovnih i srednjih škola, a u petak nas očekuje Sajam nauke gde će osam škola, osnovne, srednje i Akademija, prikazati ono što rade sa svojim đacima. Naša poruka profesorima, nastavnicima i učiteljima je da i nakon sajma, ubuduće, naša otvorena vrata ostaju otvorena za sve kreativne ideje i radionice koje žele da organizuju sa decom- istakao je direktor Centra za stručno usavršavanje Branko Filipović.

Direktor CSU Branko Filipović (Foto: Glas Podrinja)

Profesorka muzičke kulture Snežana Šalai Tibor, koja je sa koleginicama pripremala decu za nastup navela je da deca već mnogo toga znaju o Teslinim imponzantim postignućima, ali da su imali priliku da pokažu i svoje talente.
Publika (Foto: Glas Podrinja)

-Sa učenicima mlađih razreda iz Šapca i izdvojenog odeljenja u Mačvanskom Pričinoviću, njih oko 50, spremili smo predstavu koja se sastoji iz scena iz Teslinog života, od odlaska u Ameriku, preko njegovih najvećih uspeha, do kraja života. U saradnji sa Fondacijom čija je potpredsednica naša Šapčanka Nada Martinović snimili smo njenu pesmu „Mama“ sa dečijim horom iz Klivlenda i ona je takođe izvedena. Pored mene, đake su pripremale i učiteljice Snežana Popović i Danijela Stanojlović, a tehnička podrška je koleginica bibliotekarka Dušica Šobić- rekla je Šalai Tibor

Izloženi radovi pristigli na likovni konkurs (Foto: Glas Podrinja)

Radovi za likovni konkurs koji je organizovan povodom festivala pristigli su iz pet škola, a komisija će doneti odluku o najboljim i nagraditi ih do kraja manifestacije.
D.D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa