23. maj 2023.23. maj 2023.
Odlični u Sloveniji: OKK Šabac (mlađi pioniri) (foto: priv. fb profil)

Odlični u Sloveniji: OKK Šabac (mlađi pioniri) (foto: priv. fb profil)

Šapčani vicešampioni u Sloveniji

Mlađi pioniri Omladinskog košarkaškog kluba "Šabac" osvojili su drugo mesto na međunarodnom turniru u Sloveniji u konkurenciji osam ekipa. Šapčani su bili jedini predstavnici Srbije, a nastupala je jedna ekipa iz Italije i po tri iz Hrvatske i Slovenije.

Poziv na adresu Šapčana za Porptorož kup stigao je od predsednika Portoroša Branka Cvetičanina. U grupnoj fazi OKK Šabac je pobedio: Oliv (Hrvatska), Ljubljanu (Slovenija) i Portorož (Slovenija), a u polufinalu je savladao hrvatski Pazin, odličan tim u neizvesnoj završnici.

detalj iz finala (foto: KK Portorož)


Finale protiv Sežane, svakako prvog favorita turnira rešeno je zahvaljujući većem broju igrača u rotaciji koje su imali Slovenci, te je OKK Šabac završio na poziciji dva.

-Nosimo mnogo pozitivnih utisaka iz Slovenije. Deca 2010. i 2011. godište imala su priliku da upopznaju nove drugare, vide lepote Piranskog zaliva, nastupe na prvom međunarodnom turniru i odigraju pet vrlo jakih utakmica i ostvare četiri pobede. Predstavljali su na najbolji način svoj klub, grad i državu. Veliko hvala domaćinu na pozivu i sjajnoj organizaciji - istakao je trener Predrag Mušicki.

Dobar otpor sjajnoj Sežani (foto: KK Portorož)


Za OKK Šabac su igrali: Radanović, Drndarević, Maksimović, Perić, Koprić, Prodanović, Petrović, Kuzmanović, Branković, Milinković i Jovanović. Treneri: Predrag Mušicki i Dušan Marković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa