11. jul 2018.11. jul 2018.
Royal De Heus kupuje fabriku hrane za životinje Komponent

Royal De Heus kupuje fabriku hrane za životinje Komponent

BEOGRAD -Royal De Heus je potpisao ugovor o kupovini fabrike hrane za životinje Komponenta. Kupovinom ove fabrike u Ćupriji Royal De Heus će svoju vodeću poziciju sada jačati sa dve proizvodne lokacije u Srbiji.

Potražnja za visoko kvalitetnom hranom za preživare, živinu i svinje u Srbiji ubrzano raste, a Royal De Heus će kupovinom nove fabrike omogućiti brz odgovor ovom zahtevu tržišta u bliskoj budućnosti, saopštili su iz ove kompanije.

Kupovina Komponente potvrdjuje uverenje koje De Heus ima o daljem razvoju stočarstva u Srbiji i većem delu Balkana. Investiciju u kupovinu Komponentu prati obimni program investicija u fabrici u Šapcu. Ovaj program je fokusiran na dalju modernizaciju proizvodnog procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta za 50 odsto.

Nova fabrika će biti potpuno renovirana kako bi ispunila visoke standarde Royal De Heus- a. U tu svrhu, proizvodna linija će biti obnovljena i opremljena najsavremenijom proizvodnom tehnologijom. Očekuje se da će ova unapređenja biti završena do kraja 2018. godine, nakon čega će fabrika biti puštena u rad.

"Poslednjih godina uložili smo veliku količinu energije u poboljšanje kvaliteta naših proizvoda. Zadovoljni smo što farmeri prepoznaju kvalitet naše hrane za životinje. Kako bismo odgovorili povećanoj tražnji, istovremeno sa modernizacijom nove fabrike nastavićemo i širenje kapaciteta fabrike u Šapcu, čime će ova dva postrojenja imati ukupan proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou", rekao je generalni direktor De Heus .

​​On je dodao da je posebna prednost nove fabrike u Ćupriji njena geografska pozicija, koja će im olakšati snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribuciju hrane na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa