28. maj 2023.28. maj 2023.
Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac/FB profil ministra Gorana Vesića

Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac/FB profil ministra Gorana Vesića

Vesić: Radovi na izgradi autoputa Ruma-Šabac odvijaju se prema planiranoj dinamici

Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac, dužine 21 km, odvijaju se prema planiranoj dinamici.
Deonica auto-puta počinje od buduće naplatne stanice kod nove petlje Ruma, i završava se kod buduće naplatne stanice Klenak, odakle počinje mostovska konstrukcija dužine 1300 metara koja vodi na novi most preko reke Save, dužine 1200 m, obajvio je na svom fb profilu Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.


"Na trasi auto-puta imamo trinaest mostova i petlju Ruma sa svoja četiri mosta. U obuhvatu ovih radova je izgradnja uklapanja u saobraćajnicu koja dolazi iz Rume, tj. deonice Fruškogorskog koridora. Ključni radovi su radovi na izgradnji petlje Ruma tip “detelina" i prilaznoj mostovskoj konstrukciju ka novom mostu preko reke Save."

"Trenutno se izvode radove na preostalim nasipima za trup saobraćajnice, asfaltni radovi i preostali radovi na mostovima."

"Već je urađeno oko 16 km auto-puta izvedenih u dva sloja asfalta od planiranih tri sloja, a juče je asfaltirano još oko jedan km u dva sloja jedne strane auto-puta. Danas će se, ako padavine to dozvole, raditi druga strana te deonice auto-puta."
GP

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa