30. maj 2023.30. maj 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Tri manifestacije povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Evropski centar za ekologiju organizuje tradiconalni 3. Festival ekologije, 1. Orjentiring kup Šabac 2023, kao i Sedmu zelenu Biciklijadu.
Dr Dejan Pavlović, predsednik Evopskog centra za ekologiju/Glas Podrinja

- Na centralnoj manifesticiji, Festivalu ekologije, 5. juna, nastupiće plesne i glumačke grupe osnovnih škola, kao i naš poznati Taboo bend. Takođe, osnovci će se takmičiti za najlepši kostim od reciklabilnih materijala. Predviđene su i novčane nagrade. Mister i mis ekologije dobiće 10.000, prvi pratioci 6.000, a drugi pratioci 3.000 dinara, kaže dr Dejan Pavlović, predsednik Evropskog centra za ekologiju.
Dva dana ranije, Udruženje ekstremnih sportova Sportska zona organizovaće takmičenje u orijentiringu za učenike osnovnih škola.
Živan Milošević iz Udruženja ekstremnih sportova Sportska zona/Glas Podrinja

- Imamo četiri kategorije. U prvoj su učenici trećeg i četvrtog razreda koji nastupaju ekipno, u drugoj učenici petog i šestog razreda koji će nastupiti pojedinačno, a u trećoj učenici sedmog i osmog razreda, koji će takođe nastupiti pojedinačno. U četvrtoj, rekreativnoj kategoriji učestvovaće učesnici stariji od 18 godina, ističe profesor fizičke kulture Živan Milošević iz Udruženja ekstremnih sportova Sportska zona.
Orijentiring kup održaće se u subotu, 3. juna, u 11 sati, u neposrednoj blizini Vodotornja u Šapcu. U šestoj promociji ovog školskog sporta u Šapcu, prvi put će biti elektronsko čekiranje.
Kao završna manifestacija obeležavanja Dana životne sredine, 25. juna biće organizovana Sedma zelena Biciklijada.
- Pripremili smo i nagradu za osnovnu školu koja bude imala najviše učesnika u svim pomenutim manifestacijama – set reciklažnih kontejnera, dodaje dr Pavlović.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa