19. jul 2018.19. jul 2018.
Aničić: Molim malo realnosti, trenutna situacija – borba za opstanak!

Aničić: Molim malo realnosti, trenutna situacija – borba za opstanak!

Trenutna situacija najavljuje grčevitu borbu za opstanak, daleko od toga da sam neambiciozan, ali čovek mora da očekuje od igrača ono što je ostvarivo – smatra trener Mačve

Nedeljnom utakmicom u Borči koju je ekipa Mačve dobila sa 4:1, završene su letnje pripreme.

Pre toga crveno-crni su odigrali kontrolne mečeve sa Partizanom (1:2), Radom (2:1), Janbijanom (1:1), Krilima Sovjetov (0:2), Mladosti (0:2), Bregalnicom (1:0) i Krupom (0:1).

Nijedna utakmica nije odigrana u Šapcu, tako da navijači sa nestrpljenjem očekuju prvenstvo. Tokom leta klub su napustili standardni prvotimci, golman Filipović, Milinković i Arsenijević, te Hrubik i Đurišić koji su ređe dobijali priliku da se iskažu.

Treba očekivati da će zamene za otišle prvotimce biti angažovane tokom avgusta, kao što je to bilo i prošle godine, kada su, na primer Gavrić i Arsenijević došli u Šabac u jeku takmičenja.

Ovakva situacija nikome ne deluje idlilično, a posebno šefu stručnog štaba Draganu Aničiću.

– U principu sam zadovoljan letnjim pripremama. Ispunili smo sve planove, igrali protiv kvalitetnih rivala i što je najbitnije, nismo imali problema sa povredama. Kada smo nastupali u najjačem sastavu, beležili smo dobre rezultate, a problemi su nastupali kada sam uvodio igrače sa klupe. Očigledno da trenutno nemamo dovoljno kvalitetnih igrača koji bi pojačali konkurenciju i koji bi ulaskom u igru doneli boljitak – smatra šef struke Čivijaša.

Šapčani sa nestrpljenjem očekuju početak takmičenja.

– Nadao sam se da ćemo lestvicu uspeha ovoga puta podići na viši nivo, ali nam trenutna situacija najavljuje grčevitu borbu za opstanak. Daleko od toga da sam neambiciozan, ali čovek mora da bude realan i očekuje od igrača ono što je ostvarivo. Činjenica da je sve vezano za prelazni rok, nije nova ni specifična za Mačvu, već predstavlja usud većine naših trenera. Ne plašim se izazova, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – poručuje Dragan Aničić.

IZVOR: SPORTSKI ŽURNAL

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa