7. avgust 2023.7. avg 2023.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

Bogatfest 2023 zvanično otvoren u nedelju

Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić, zvanično je u nedelju otvorio Bogatifest 2023. Pozdravio je učesnike i goste.


Siniša Puzić (Foto: Mačva Info)


-Bogatfest je izuzetno značajan projekat čiji je cilj afirmacija tradicionalnih vrednosti, ali i kulturnih i turističkih sadržaja našeg kraja. Festivali poput ovog su prilika da se divimo i učimo nove običaje, ali i da podstičemo međunarodnu saradnju i širimo prijateljstva, rekao je Puzić.

Foto: Mačva Info


Defileom učesnika i zajedničik fotografisanjem na platou ispred zgrade SO Bogatić u popodenvnim satima počeo je drugi festivalski dan. Na zajedničkom koncertu predstavili su folklorni ansambli iz Republike Srpske, Grčke, Litvanije, Meksika, kao i domaćin festivala FA „Đido“. Tom prilikom oni su predstavili i svoju igru i muziku, narodnu nošnju i tradiciju zemalja iz kojih dolaze.

Foto: Mačva Info


Iako ranije najavljeni ansambli iz Burundija i Paname nisu nastupali.

Trećeg festivalskog dana, u ponedeljak, na koncertu "Mačvo moja najlepša na svetu" od 20.00 časova nastupaju Ljubiša Pavković, Zoran Danilović Krpica, Milovan Milovanović Zeka. Nešto ranije počeo je je Sajam narodne radinosti na platou ispred osnovne škole u Bogatiću. Dok su na maloj sceni nastupali učesnici festivala, istovremeno su, u ulici Vojvode Stepe, predstavljane nacionalne kuhinje zemalja učesnika.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa