10. avgust 2023.10. avg 2023.
dodela ugovora o sufinansiranju (foto: zvanična fb stranica predsednika Opštine Bogatić)

dodela ugovora o sufinansiranju (foto: zvanična fb stranica predsednika Opštine Bogatić)

Ugovori o sufinansiranju projekata za izradu razvojnih dokumenata

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek dodelio je ugovore o sufinansiranju projekata za realizaciju izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, gradonačelnicima i predsednicima 23 grada i opštine u Srbiji.

Ugovori o sufinansiranju projekata dodeljuju se u okviru Programa podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023. godinu koji je usvojila Vlada.

Važan dokument za opštinu Bogatić (foto: zvanična fb stranica predsednika Opštine Bogatić)


Opštini Bogatić odobrena su sredstva za sufinansiranje projekta „Prostorni plan opštine Bogatić“ u iznosu od 3.000.000,00 dinara ili 75% od ukupne vrednosti projekta koji iznosi 4.000.000,00 dinara bez PDV-a. Učešće korisnika sredstava je 1.000.000,00 dinara, odnosno 25% od ukupne vrednosti projekta bez PDV-a.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović prisustvovao je današnjem događaju i tom prilikom izrazio neskriveno zadovoljstvo činjenicom da je prijava opštine na Javni poziv koji je objavio Kabinet ministra, a nakon kontrole i ocenjivanja od strane Komisije i prihvaćena.

-Prostorni plan jedinice lokalne samouprave je strateški dokument koji se donosi za teritoriju jedinice lokalne samouprave i određuje smernice za razvoj delatnosti i namenu površina, kao i uslove za održivi i ravnomerni razvoj. U pogledu prostornog razvoja dugoročna vizija opštine Bogatić je da bude sekundarni centar Mačvanskog regiona na bazi iskorišćenja prirodnih, turističkih i privrednih potencijala uz očuvanje i unapređenje kvaliteta životne sredine - istakao je predsednik Opštine Bogatić
zv. fb stranica predsednika Opštine Bogatić

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa