22. avgust 2023.22. avg 2023.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

Bogatić: Otvoreni plamen ugašen, dim se i dalje širi sa deponije

Požar koji je pre tri dana izbio na centralnoj deponiju u Bogatiću je lokalizovan. Otvoreni plamen je ugašen, ali zbog smeća koje na pojedinim mestima još tinja i dalje se šire dim i smrad.

Na deponiji kojom upravlja JKP "Bogatić" u nedelju u ranim jutarnjim časovima izbio je požar i to na više mesta. Kako je navedeno u saopštenju JKP "Bogatić", do požara je došlo samozapaljivanjem usled visokih temperature ili kao posledica paljenja od strane nesavesnih sakupljača sekundarnih sirovina.

Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasnih jedinica iz Šapca i Bogatića, kao i JKP "Bogatić" i mehanizacija „Rojal-Trijumfa“ iz Bogatića. Požar je u popodnevnim satima stavljen pod kontrolu, ali je uveče ponovo došlo do njegovog razbuktavanja, a pretila je opasnost i da se proširi na susedne oranice.

Vatrogasci - spasioci ponovo su sprečili širenje požara koji je, procenjuje se, zahvatio površinu od 3,5 do 4 hektara.

-Ovim putem apelujemo na sve građane da ne pale deponiju radi sakupljanja sekundarnih sirovina, jer se u tom slučaju prvo pojavljuje problem sa dimom i nesnosnim smradom, a potom još veći sa sagorevanjem otpada i oslobađanjem veoma toksičnih materija. Opasnost po zdravlje stanovništva, ugrožavanje životne sredine i materijalna šteta zbog angažovanja svih službi je rezultat takvog neodgovornog postupanja.Kada je vazduh zagađen, preporučuje se da boravak napolju bude što kraći, posebno osetljivim grupama poput starih, dece, ljudi sa oboljenjima srca i pluća, navedeno je u saopštenju JKP "Bogatić".

Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa