3. septembar 2023.3. sep 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Održana deveta biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2023“

Deveta tradicionalna biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2023“ okupila je oko 500 biciklista koji su se kretali rutom Bogatić- Klenje- Očage, a vožnja je obuhvatila dužinu od 35 kilometara. Okupili su se na parkingu pored zgrade Opštine Bogatić, koja je i pokrovitelj manifestacije.
Mačvainfo.rs

Na platou pored zgrade Opštine Bogatić prvi put od kada se održava biciklijada održana je trka guralicama za najmlađe, a učestvovala su deca do pet godina starosti. Za pobednike u tim disciplinama i najmlađe obezbeđene su nagrade, kao i za ostale takmičare.

Tokom pauze u privatnom etno domaćinstvu u Očagama uživali su u tradicionalnim mačvanskim listićima i održana tradicionalna takmičenja u tri discipline, najbrža i najsporija vožnja između čunjeva i vožnja spretnosti. Pobednicima su uručene medalje.

Pored takmičenja, obezbeđena su dva bicikla capriolo, a u nagradnoj igri učestvovali su mladi do 18 godina. Nagrade su otišle i ruke najmlađeg, najstarijeg i učesnika iz najudaljenijeg mesta, kao i medalja i paket za najbrojniju porodicu na biciklijadi.
Mačvainfo.rs

Pored dece, najbrojniji su učesnici zaljubljenci u dvotočkaše, rekreativci, profesionalci iz Beograda, Obrenovca, Novog Sada, Inđije, Rume, Sremske Mitrovice, kao i Šapca iz kog dođe i pedesetak biciklista.

Ideja organizacionog odbora je da u toku godine nekoliko puta vikendom u manjim grupama na lokalu organizuju vožnje, kao pripremu za glavno sportsko druženje tog tipa u Mačvi i okruženju.
D.D.

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa