23. jul 2018.23. jul 2018.
Šabački "Šakal" uhapšen u Crnoj Gori

Šabački "Šakal" uhapšen u Crnoj Gori

Regionalnog centra granične policije „Jug“ u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode P.V. (64) iz Šapca, državljanin Republike Srbije, za kojim je raspisana Interpolova poternica od strane NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnog dela trgovina drogom i krivičnog dela teška krađa, kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločini protiv civila u saizvršilaštvu.
Naime, službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su, 20.07.2018. godine oko 16,30 časova, postupajući na osnovu operativnih informacija da se na teritoriji Opštine Bar nalazi lice koje se potražuje po Interpolovoj poternici, u mestu Utjeha, zatekli jedno lice u vršenju krivičnog dela nezakonit ribolov, a koje je tom prilikom policijskim službenicima dalo lažne lične podatke. Kriminalističkom obradom u CB Bar utvrđeno je da se radu o P.V. i da se on potražuje po dva osnova od strane NCB Interpol Beograd, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnog dela trgovina drogom i krivičnog dela teška krađa, kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločini protiv civila u saizvršilaštvu.
On je krivično delo ratni zločini protiv civilnog stanovništva počnio, kako se sumnja, u periodu između 23.03.1999. i 20.06.1999. godine u selu Cuska, Opština Peć, kao jedan od pripadnika paravojne jedinice „Šakali“, na način što je, sumnja se, počinio napad na civile albanske nacionalnosti i ubijao ih, mučio, pljačkao i uzimao njihovu ličnu imovinu radi sticanja nezakonite dobiti. Tom prilikom lišeno je života 41 lice.
Službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su potiv ovog lica nadležnom državnom tužiocu podneli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nezakonit ribolov i prekršajnu prijavu nadležnom sudiji Osnovnog suda zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
P.V. je sproveden u ZIKS radi izdržavanja kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja.
Zbog postojanja navedene poternice, lice će biti privedeno sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalji postupak.
Saopštenje MUP CG

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa