23. jul 2018.23. jul 2018.
Vukašin Obradović: lažnih vesti će uvek biti

Vukašin Obradović: lažnih vesti će uvek biti

Lažnih vesti je bilo i uvek će ih biti, izjavio je novinar Vukašin Obradović, koji smatra da je okruženje danas promenjeno i da je istina krajnje relativizovana, pa lažne vesti dobijaju svoje "pravo značenje i smisao" i da lažne vesti, u zavisnosti od okruženja, kreiraju i novinari i političari.
Obradović jepomenuo primer Francuske, gde i parlament i predsednik Emanuel Makron govore o zakonskom okviru koji bi u vreme predizbornih kampanja sprečio širenje lažnih vesti.
To nije rešenje ni za Francusku, ni za Srbiju, ocenio je Obradović, komentarišući najavu osnivanja vladine Radne grupe za borbu protiv lažnih vesti.
On je predočio da su u Srbiji lažne vesti prisutne u tradicionalnim medijima, a radi se zapravo novinarima i medijima koji se ne bave novinarstvom, već propagandom.
Nisam bio žrtva lažnih vesti, već laži, podsetio je Obradović, aludirajući na neistine da je bio deo grupe koja je spremala i učestvovala u navodoj pripremi atentata na Aleksandra Vučića.
Prema stavu Obradovića, lažne vesti mogu biti posledica neznanja i profesionalnog nemara, ali i čiste namere da se lansiranjem neistina obmanjuje javnost.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa