23. septembar 2023.23. sep 2023.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac

"Nacionalni dan pešačenja- korak bliže zdravlju" u organizaciji PSD "Cer"

Kao i prethodne godine, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Šabac podržali su manifestaciju „Nacionalni Dan pešačenja - korak bliže zdravlju“ u organizaciji Planinarsko smučarskog društva „CER", saopštio je Zavod.

"Zavod za javno zdravlje Šabac podržava sve aktivnosti koje se odnose na unapređenje zdravlja, promociju zdravih stilova života i prevenciju bolesti. Jedan od osnovnih ciljeva promocije zdravlja je usvajanje zdravih životnih navika, podizanje svesti o važnosti brige o sopstvenom zdravlju kao i negovanje i razvoj fizičkih sposobnosti populacije" preneto je na Fejsbuk stranici Zavoda.


Šetnja obuhvata centar grada, pored reke Save i Tvrđave, preko Novog mosta, restorana Svetionik u Klenku i nazad do grada. Staza je duga oko 12 kilometara i prilagođena je svim uzrastima. Manifestacija se organizuje od 2017. godine, a podržalo ju je Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete, Planinarski savez Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
G. P.

Najnoviji broj

30. novembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa