2. avgust 2018.2. avg 2018.
GRAD ŠABAC PRIHODOVAO OKO MILION EVRA VIŠE U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

GRAD ŠABAC PRIHODOVAO OKO MILION EVRA VIŠE U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

Gradsko veće grada Šapca danas je usvojio šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca, koji pokazuje da je grad Šabac prihodovao u prvih šest meseci blizu milion evra više nego u istom periodu prošle godine. Šestomesečni izveštaj takođe pokazuje da je Grad rashodovao oko milion evra manje nego prošle godine u prvih šest meseci. Šestomesečni izveštaj biće razmatran na narednoj sednici Skupštine grada Šapca.
Veće je usvojilo i predlog odluke da se ukinu tri takse u proceduri priključivanja na daljinsko grejanje: taksa za izradu projektno-tehničke dokumentacije koja iznosu 0,2 evra za stambene i poslovne objekte, taksa za učešće u vrelovodonom razvodu u iznosu od 1,5 evra za stambene i poslovne objete kao naknada za učešće u energetskom izvoru za stambene objekte u iznosu 0,12 evra za stambene objekte i 0,14 evra za kilovat po metru kvadratnom u poslovnim objektima. Ukidanje ovih taksi koje su u proseku za stan od 50 kvadrata iznosile približno 370 evra bez PDV-a, motivisano je idejom da se što više ljudi priključi na vrelovod.
Gradsko veće ovlastilo je danas moblni tim za inkluziju Roma da sa stanovcnicima naselja Šumice otpočne razgovore koji za cilj imaju rešavanje njihovih stambenih potreba, a grad Šabac je za ove namene opredelio najbolje parcele. Predviđene aktivnosti su deo projekta Evropske unije “Tehnička pomoć za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima”, koji se finansira iz IPA 2013.
sabac.rs

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa