Инфо

Берза

  • aero 783 ▼ -0,25%
  • alfa 31.500 ▼ -1,56%
  • gmon 2.496 ▼ -0,16%
  • irtl 630 ▲ 0,80%
  • kmbnpb 1.200 ▲ 2,48%
  • mbls 3.360 ▲ 12,00%
  • niis 723 ▲ 0,28%
  • prgs 61 ⚫ 0,00%
  • tgas 12.000 ⚫ 0,00%
(9. август 2018.)

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ КОЈА ВОДИ КА ФАБРИЦИ ПАСУБИО

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ КОЈА ВОДИ КА ФАБРИЦИ ПАСУБИО
Реконструкција дела деонице Мишар-Орашац, која пролази поред фабрике „Пасубио“, почела је данас, а према наводима извођача радова, овај пут ће до сутра бити пресвучен новим слојем асфалта. Реконструисана су два дела пута у дужини од 200 и 240 метара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ Шабац, данас у боравили на Мишару и са представницима фирме „Пасубио“ разговарали о предностима које ће за пословање компаније донети нови пут.
Градоначелник је рекао да су у последње две године, све инвестиције које су опредељене у инфраструктуру, били пројекти којима су уложена средства у уређење две индустријске зоне.
-Град Шабац ослушкује потребе привреде и зато смо им увек на располагању. Фирма „Пасубио“ запошљава 200 људи, а у плану им је да прошире производњу. Када смо чули да највећем произвођачу кожних седишта за аутомобиле у овом крају треба квалитетнији пут, Град је донео одлуку да среди спорну деоницу. Улажемо где је у овом тренутку најпотребније, како бисмо привредну активност подигли на виши ниво. Трудимо се да нађемо нове привреднике који ће Шапчанима понудити добре услове рада и много боље зараде. Моја генерална порука је да у Шапцу нико неће радити за минималац. Плате морају да буду добре, а радници треба да буду задовољни. Доказ за то, да се у нашем граду не ради за мале плате је, да ми у Шапцу имамо повећан приход од пореза на зараде у износу од милион евра. Више него у истом периоду прошле године, истакао је Зеленовић и рекао да се интензивно ради на новим капиталним пројектима.
Он је напоменуо да је важно изаћи у сусрет потребама привредника који улажу велики новац у град и отварају нове фабрике, а са тим и нова радна места.
-Генерално мислим да у Шапцу, у овом тренутку, свако ко тражи посао, нема проблем да га нађе, подвукао је Небојша Зеленовић.
Лучијано Корсо, задужен за контролу квалитета у компанији „Пасубио“, захвалио је градоначелнику и Граду Шапцу што су услушили њихове захтеве и почели реконструкцију пута који је био у лошем стању, а који води до њихове фабрике.
-Важно нам је да имамо добар пут, јер ми правимо кожна седишта за луксузне аутомобиле и важно нам је да роба не буде оштећена. Оно што бих истакао је да је у плану отварање новог погона за производњу од 5000 квадратних метара, који ћемо саградити на овој истој локацији, па ћемо запослити и нове раднике, најавио је Корсо.
Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“, рекао је да је поред великих улагања у Северозападну радну зону, важно да се улаже и у Источну, а да је реконструкција овог пута пример за то.
Вредност инвестиције је четири милиона динара, а финансира je Град Шабац, преко ЈП „Инфраструктура“.

Најновији број

23. мај 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa