9. avgust 2018.9. avg 2018.
POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE KOJA VODI KA FABRICI PASUBIO

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE KOJA VODI KA FABRICI PASUBIO

Rekonstrukcija dela deonice Mišar-Orašac, koja prolazi pored fabrike „Pasubio“, počela je danas, a prema navodima izvođača radova, ovaj put će do sutra biti presvučen novim slojem asfalta. Rekonstruisana su dva dela puta u dužini od 200 i 240 metara.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Milan Vasić, direktor JP „Infrastruktura“ Šabac, danas u boravili na Mišaru i sa predstavnicima firme „Pasubio“ razgovarali o prednostima koje će za poslovanje kompanije doneti novi put.
Gradonačelnik je rekao da su u poslednje dve godine, sve investicije koje su opredeljene u infrastrukturu, bili projekti kojima su uložena sredstva u uređenje dve industrijske zone.
-Grad Šabac osluškuje potrebe privrede i zato smo im uvek na raspolaganju. Firma „Pasubio“ zapošljava 200 ljudi, a u planu im je da prošire proizvodnju. Kada smo čuli da najvećem proizvođaču kožnih sedišta za automobile u ovom kraju treba kvalitetniji put, Grad je doneo odluku da sredi spornu deonicu. Ulažemo gde je u ovom trenutku najpotrebnije, kako bismo privrednu aktivnost podigli na viši nivo. Trudimo se da nađemo nove privrednike koji će Šapčanima ponuditi dobre uslove rada i mnogo bolje zarade. Moja generalna poruka je da u Šapcu niko neće raditi za minimalac. Plate moraju da budu dobre, a radnici treba da budu zadovoljni. Dokaz za to, da se u našem gradu ne radi za male plate je, da mi u Šapcu imamo povećan prihod od poreza na zarade u iznosu od milion evra. Više nego u istom periodu prošle godine, istakao je Zelenović i rekao da se intenzivno radi na novim kapitalnim projektima.
On je napomenuo da je važno izaći u susret potrebama privrednika koji ulažu veliki novac u grad i otvaraju nove fabrike, a sa tim i nova radna mesta.
-Generalno mislim da u Šapcu, u ovom trenutku, svako ko traži posao, nema problem da ga nađe, podvukao je Nebojša Zelenović.
Lučijano Korso, zadužen za kontrolu kvaliteta u kompaniji „Pasubio“, zahvalio je gradonačelniku i Gradu Šapcu što su uslušili njihove zahteve i počeli rekonstrukciju puta koji je bio u lošem stanju, a koji vodi do njihove fabrike.
-Važno nam je da imamo dobar put, jer mi pravimo kožna sedišta za luksuzne automobile i važno nam je da roba ne bude oštećena. Ono što bih istakao je da je u planu otvaranje novog pogona za proizvodnju od 5000 kvadratnih metara, koji ćemo sagraditi na ovoj istoj lokaciji, pa ćemo zaposliti i nove radnike, najavio je Korso.
Milan Vasić, direktor JP „Infrastruktura“, rekao je da je pored velikih ulaganja u Severozapadnu radnu zonu, važno da se ulaže i u Istočnu, a da je rekonstrukcija ovog puta primer za to.
Vrednost investicije je četiri miliona dinara, a finansira je Grad Šabac, preko JP „Infrastruktura“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa