13. februar 2024.13. feb 2024.
Stojićević, Damnjanović, Popović (foto: Glas Podrinja)

Stojićević, Damnjanović, Popović (foto: Glas Podrinja)

Kadeti na pripremama u Šapcu

Najbolji kadeti Srbije (rođeni 2006. godine i kasnije) treniraju u Šapcu od 12. do 14. februara pripremajući se za nastavak sezone i takmičenja koja ih očekuju tokom leta. Na spisku su tri člana Metaloplastike Eliksir.

Među 20 rukometaša koje je selektovao Darko Trivković su: Vanja Damnjanović (golman), Vuk Stojićević (pivotmen) i Petar Popović (desni bek). Uz njih je i pomoćnik Trivkovića, nekadašnji kapiten Metaloplastike Miloš Mitrović. Kadetsku selekciju ovog leta očekuje Evropsko prvenstvo u Podgorici. Deo reprezentacije je i Vukašin Pavlović, ali one je propustio okupljanje jer je bio na Islandu sa ekipom.

Kadeti nakon januarske pobede protiv Francuske (foto: RSS)


-Proveravamo domaće igrače, jer je u martu novo okupljanje, nadamo se i provere protiv neke od domaćih ekipa i sve to je put ka stvaranju jasne slike ko u avgustu može biti bolji na Evropskom prvenstvu – rekao je Mitrović.

Članovi Metaloplastike ponosni što su deo tima

-Ponosan sam što sam selektovan, to je uvek čast. Ekipu čine odlični rukometaši i sjajni momci. Imamo preduslove da napredujemo, budemo bolji i da ostvarimo uspeh. Sebi sam zadao da maksimalnim zalaganjem dobijem novi poziv i naravno da sanjam da budem deo ekipe na Evropskom prvenstvu - reči su golmana vanje Damnjanovića.


-Čast je biti u reprezentaciji. Znamo da konkurenciju čini oko 50 igrača i treba se izboriti za mesto. Konkurencija je velika, što je dobro za naš rukomet, ali i pojedince, imamo još veći motiv da vredno treniramo u sjajnoj atmosferi kakva vlada u ekipi - rekao je Petar Popović.


Ovo je druga faza priprema za Evropsko prvenstvo. Važno je da gradimo timski duh, jačamo snagu kolektiva i da damo jasnu sliku selektoru ko može ostvariti najviše u Crnoj Gori na leto. Daćemo sve od sebe na svakom treningu da zaslužimo poverenje - dodaje je Vuk Stojićević.
D. B.

Najnoviji broj

22. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa