27. februar 2024.27. feb 2024.
Zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan i gradska većnica Mina Mijailović (Foto: Glas Podrinja/J.R.)

Zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan i gradska većnica Mina Mijailović (Foto: Glas Podrinja/J.R.)

Zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan posetio OŠ „Sveti Sava“

U susret Međunarodnom danu retkih bolesti, zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan i gradska većnica zadužena za brigu o porodici, posebnu zaštitu dece i rodnu ravnopravnost Mina Mijailović posetili su šabačku Osnovnu školu „Sveti Sava“.

Ovom prilikom zamenik gradonačelnika Milan Mačvan na ličnu inicijativu obišao je školu i uručio poklone učenicima.

-Februar je mesec kada veću pažnju posvećujemo osobama sa retkim bolestima, a to treba da činimo svakog dana i meseca u godini. Zbog toga smo odabrali da posetimo OŠ „Sveti Sava“ i naše male heroje koji nam svakog dana daju primer kako treba da se ophodimo jedni prema drugima, prema životu. Mislim da u vremenu kad je tempo života ubrazan često zaboravimo važne stvari kao što su porodica, ljubav, podrška – dodao je Mačvan i naglasio kroz lično angažovanje i primer svako može dati svoj doprinos zajednici.

Gradska većnica zadužena za brigu o porodici, posebnu zaštitu dece i rodnu ravnopravnost Mina Mijailović podsetila je da su retki važni i snažni.

-Smatram da je veoma važno da kao roditelji budemo solidarni, podrška i naglasimo da su retki važni, da su retki snažni. Treba o ovoj temi da govorimo svakog dana. Za nas, roditelje, to je realnost svakog dana, a ne samo kada se obeležava Međunarodni dan retkih bolesti– rekla je gradska većnica.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

Direktorka OŠ „Sveti Sava“ Jelena Đurđević smatra da briga o osobama sa invaliditetom, ratkim bolestima i smetnjama u razvoju treba da bude 365 dana u godini.

-Za nas je veliko zadovoljstvo kada vidimo da su pojedinci, bez obzira da li su funcioneri, ili ne, pokažu interesovanje za decu sa kojima svakodnevno radimo i delimo sve. Radosti, brige, probleme, kao i svaka porodica. Uglavnom se osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju setimo kada su važni datumi. A potrebno je da to bude svakog dana. Naravno da ovo nije kritika, samo konstatacija i želja. Zbog toga nam je posebno drago što je gospodin Milan kao proslavljeni sportista posetio našu školu, kao i gradska većnica Mijailović -dodala je direktorka Đurđević.
Poseta OŠ "Sveti Sava" (Foto: Glas Podrinja/J.R.)
M.Ž.B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa