17. avgust 2018.17. avg 2018.
Inicijativa Selo - grad traži smenu ministra Nedimovića

Inicijativa Selo - grad traži smenu ministra Nedimovića

Inicijativa selo-grad zahteva ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.
Kao razloge za ovakav zahtev nevode izrazito nepovoljnu otkupnu cen svinja i problematičan način dodele subvencija i podsticaja, a obrazložio ih je Dragan Stanković, odbornik "Inicijative selo-grad" u Skupštini grada Šapca.
"Otkupna cena svinja trenutno je od 140 do 145 dinara. Ministar je pre nekoliko sedmica, gostujući na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, izjavio da cena ide na 185 dinara, a u tom momentu bila je 160. Medjutim, cena je pala za 20 dinara. Smatramo da su ovakve izjave neozbiljne i nedolične funkcije koju Branislav Nedimović obavlja, da narušavaju ugled države i što je najvažnije, duboko vređaju i omalovažavaju srpskog seljaka. Nerazumna politika Ministarstva poljoprivrede omogućila je velikim proizvodjačima da dobiju ogromne sume novca kojima su postali još jači, dok srednji i sitni proizvođači nemaju ništa i grcaju u dugovima. Takođe, otvorena su vrata raznim malverzacijama i kriminalnim radnjama u proceduri povraćaja sredstava. Izgradnja i funkcionisanje megalomanskih objekata finansira se narodnim parama i ministar poljoprivrede mora biti odgovoran zbog toga", naveo je Stanković i javno zatražio ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.
U Inicijativi selo-grad smatraju da ministrovanje Branislava Nedimovića "proizvodi nesagledive štetne posledice u poljorivredi i direktno ugrožava egzistenciju srpskog seljaka, i da je zbog toga neophodno i u interesu opstanka srpskog sela, da Branislav Nedimović napusti mesto ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa