25. avgust 2018.25. avg 2018.
Tatjana u trci za najbolju na svetu

Tatjana u trci za najbolju na svetu

Tatjana Marković Topalović, profeor fizike u srednjoj Medicinskoj školi "Dr Andra Jovanović" jedan je od tri kandidata iz Srbije koji konkurišu za priznanje najboljeg nastavnika na svetu!!! Odluku o našim kandidatima donelo je Udruženje "Živojin Mišić", odnosno žiri koji je odlučivao na nacionalnom takmičenju.
Izbor najboljeg edukatora deo je projekta "National teacher prize", koji je deo širek projekta "Global teacher prize" "Varkey" fondacije. Kako ističu u Udruženju "Živojin Mišić" cilj je podstaknuti i nagraditi sve profesore koji su dokaz da je to profesija budućnosti, koji su zaljubljenici u svoj posao i koji se trude da svojim inovacijama, pristupom, razviju radoznalost i "glad" za znanjem kod svojih učenika.
Uz Tatjanu Marković Topalović, kandidati iz Srbije su Dragan Kuveljić (Prijepolje) i Katrarina Veljković (Kragujevac), a u žiriju koji je predložio kandidate, ove godine bili su: Branislav Ranđelović, v. d. direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji, Dušan Basalo, partner u konsultantskoj kompaniji "Atria Group", Ivana Cenerić, koordinator istraživanja u Centru za obrazovne politike, Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, Srđan Verbić, bivši ministar prosvete i Vigor Majić, direktor istraživačke stanice Petnica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa