13. jun 2024.13. jun 2024.
Image by Steve Buissinne from Pixabay

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Selektori EP: Stojković dvanaesti na listi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković nalazi se na 12. mestu po zaradi među selektorima reprezentacija učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Stojković godišnje zarađuje 1,4 miliona evra. Najplaćeniji je selektor Engleske Geret Sautgejt, zarada 5,8 miliona evra na godišnjem nivou, slede selektor Nemačke i Portugalije sa po milion manje.

Stojković je plaćeniji od kolega sa kojima će odmeriti snage u grupnoj fazi. Zarađuje 250 hiljada evra više nego selektor Danske Hjulmand i 1,1 milion više od Matijaša Keka, selektora Slovenije.


Najmanje zarađuje Francuz Sanjol, strateg Gruzije (200 hiljada evra). Više od Stojkovića zarađuju selektori: Engleske, Nemačke, Portugala, Francuske, Holandije, Italije, Turske, Švajcarske, Hrvatske, Austrije i Belgije, a manje: Španije, Ukrajine, Danske, Albanije, Poljske, Škotske, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Češke, Rumunije, Gruzije.

Evropsko prvenstvo u fudbalu startuje u petak u Nemačkoj. Nastupiće 24 selekcije podeljene u šest grupa. Srbija je u grupi sa: Engleskom, Slovenijom i Danskom. Prvi duel na EP odigraće Nemačka i Škotska u 21 čas u petak, a Srbija debituje u nedelju, 16. juna protiv Engleske.
D. B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa