13. jun 2024.13. jun 2024.
Potpisana 133 ugovora (Foto: Glas Podrinja)

Potpisana 133 ugovora (Foto: Glas Podrinja)

Potpisana 133 ugovora za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Grad Šabac potpisao je 133 ugovora za sufinasiranje mera energetske efikasnosti. Ugovore je u ime Grada potpisao gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Ovo je treća godina da Grad, zajedno sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku, finansira energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova. Svake godine su davanja sve veća, a povećan je i broj mera koje se subvencionišu.

Duško Vasić (Foto: Glas Podrinja)


-Konkurisao sam za zamenu stolarije. Subvencija mi je odobrena i mnogo će mi značiti pomoć Grada. Koštaće me oko 100.000 dinara, dok ću toliko dobiti i od grada, na čemu se mnogo zahvaljujem, rekao je Duško Vasić iz Šapca, jedan od potpisnika ugovora.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelinik Pajić je naveo da je tokom prethodne dve godine, kroz ove programe, 141 građanin dobio subvencije za energetsku sanaciju svog doma. Najavio je da će javni poziv biti raspisan za 2024. godinu biti objavljen do kraja meseca.

Foto: Glas Podrinja


-Na Program "Čista energija i energetska efikasnost" za 2023. godinu javilo se veoma mnogo zainteresovanih sugrađana. Najveće interesovanje je bilo za zamenu stolarije, za koju je subvencije dobilo 78 građana, zatim za zamenu pumpi na gas, njih 31, a potom i za uvođenje toplotnih pumpi, postavljanje solarnih panela, izolaciju krova, spoljašnju izolaciju. Sredstva su bila duplirana u odnosu na prethodnu godinu, 10 miliona dinara smo izdvojili mi, a 10 miliona Ministarstvo. Za 2024. godinu smo predvideli da, zajedno sa Ministarstvom, izdvojimo ukupno 25 miliona dinara. Verujemo da su ovo prave mere koje pomažu našim sugrađanima da reše neke probleme u svojim kućama i stanovima, da smanje svoje račune, a ujedno svi zajedno utičemo na zaštitu životne sredine, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa