13. jun 2024.13. jun 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Filip Pejović, predsednik FK Mačva: Mačva uvek teži višem

Mačva je nakon devete i 11. pozicije, u trećoj prvoligaškoj sezoni, na konačnoj tabeli osvojila šesto mesto. Bolja pozicija, veći bodovni saldo, značajno čvršća odbrana u odnosu na prethodne dve.

-Zadovoljni smo sezonom. Nismo samo napravili pomak na tabeli u odnosu na polusezonu i prvi put izbrili plej of, već smo igrali lepo, na visokom nivou. U nekoliko mečeva smo igrali izand ranga u kome nastaupamo, nijedan od timova nas nije nadigrao i imamo razloga za zadovoljstvo. Ostaje žal za baražom, možda su se igrači zadovoljili plej ofom, ali je stečeno važno iskustvo za narednu sezonu – ističe predsednik kluba i rekorder po broju odigranih utakmica za Mačvu Filip Pejović izabran za prvog čoveka Mačve 8. februara tekuće godine.

- Izazova se nikada nisam plašio u karijeri. Imao sam želju da vodim klub, koja je u meni stasavala. Mačva je moja kuća i znam kako klub diše. Video sam i dobre i loše stvari kroz sve godine i kada sam odlučio da se kandidujem znao sam da je teška situacija, ali i da rešenja ima. Imao sam plan i grupu ljudi u koju imam neograničeno poverenje, s kojom mogu plan da sprovedem u delo.

Nekolicini igrača je istekao ugovor i uz izuzetak dvojice, ostali imaju ponudu za produženjem.

-Pavle Radunović je izrazio želju da promeni sredinu, dok je Matija Gočmanac član Vojvodine koji je bio na pozajmici od januara. Pozajmica je istekla i on se priključio Novosađanima. Želeo bih da svi igrači ostanu. Uveren sam da mogu još da pruže u Mačvi i da je najbolje za njih da i sledeće sezone budu kod nas. Dali smo vreme da se izjasne i očekujemo odgovore.

menadžment kluba (foto: FK Mačva)


Ambicije u sledećoj sezoni svakako moraju biti podignute bar jedan stepenik više. U njihovo ispunjenje Mačva polazi sa istim šefom stručnog štaba.

- Nemanja Glušica je na svaki način opravdao poverenje. Mlad, ambiciozan trener, sjajan analitičar, ugovor ga veže još godinu dana za Mačvu i nemamo dilemu da je on najbolje rešenje i za narednu sezonu. Mačvina tradicija i ime ne dozvoljavaju da se ambicije završe na plasmanu u plej of, moramo da težimo višem. Naš dugoročni cilj je Super liga, a tim koji bude bio na raspolaganju odrediće i ambicije za narednu sezonu.Uz rezultate, na izbornoj skupštini su proklamovani i ciljevi poboljšanja prostorija i uslova za rad mlađih kategorija i finansijska konsolidacija.

-Mlađe kategorije imaju nikada bolje uslove, osvetlili smo i pomoćni teren što će omogućiti rad u večernjim satima na veštačkoj travi. Sproveli smo važne radove na glavnom terenu koji nije poboljšavan od 2019. godine, te je izgubio drenažna svojstva, sada je problem rešen. Finansijska konsolidacija je u toku, ona zahteva vreme, ali su važni koraci učinjeni i nalazimo se na pravom putu.

Prvi put Mačva ima menadžment kluba koji čini kvartet: predsednik, sportski direktor, koordinator omladinske škole i član stručnog štaba seniora. Oni povezuju sve strukture kluba.

-Menadžment je najvažniji na putu modrenizacije. Prvi korak novog rukovodstva bio je postavljanje strukture. Svakodnevni su sastanci sa Milošem Adamovićem, sportskim direktorom, Igorom Ristivojevićem, koordinatorom omladinske škole i aktuelnim kapitenom i Ivanom Obrovcem, pomoćnikom u stručnom štabu koji je spona sa igračima. Svako ima jasan delokrug obaveza i dužnosti, radimo timski kako bi klub konstatno napredovao.

Sveukupni cilj, ističe predsednik Kluba je da svi navijači, svi Šapčani ime Mačve izgovaraju sa ponosom i da svi zajedno učestvuju u ostvarivanju dobrih rezultata.

- Svako je važan deo uspeha Mačve. Važan je svako u klubu i svi oko kluba, svaki navijač. Uspesi su zajednički. Spona Šapčana i Mačve je neraskidiva, to je naša snaga. S tribina dolazi energija koja može preokrenuti meč. Želim da Mačva bude klub koji gledaju čitave porodice, gde pogled na tribine podseća na evropske stadione. Prethodne sezone podelili smo 2.000 klupskih majica, istočna tribina će i naredne sezone biti dečja. Želimo da deca gledaju prvotimce koji mogu biti uzor na svaki način, da se zaljube u Mačvu i osete je kao nešto svoje – poručuje Filip Pejopvić na kraju razgovora.
D. B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa