26. avgust 2018.26. avg 2018.
Obradović: Održati sabor o Kosovu i Metohiji

Obradović: Održati sabor o Kosovu i Metohiji

(Beta) - Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da pitanje Kosova i Metohije ne može rešavati jedna partija ili jedan čovek, već Skupština Srbije ili sabor na kome bi se vodio unutrašnji dijalog vodećih predstavnika političkog, vojnog i kulturnog života iz svih srpskih zemalja i rasejanja i predstavnika Crkve.
On je u saopštenju naveo da budući da se o Kosovu i Metohiji ne raspravlja u Skupštini, onda trebalo to najvažnije državno pitanje postaviti na drugom mestu i sprovesti pravi unutrašnji dijalog umesto "predsednikovog (Srbije) fingiranog unutrašnjeg dijaloga".

"Sabor je mnogo šira nacionalna platforma od političke skupštine i jedan prirodan unutrašnji dijalog između vodećih predstavnika političkog, vojnog i kulturnog života iz svih srpskih zemalja i rasejanja i predstavnika Crkve. To je i simbol srpske sloge i ujedinjenja celog srpskog naroda u jedinstvenom stavu povodom KiM", rekao je Obradović.

On je dodao da je održavanje takvih sabora "deo tradicije srpskog naroda kada je u pitanju razmatranje važnih tema".

Po njegovom mišljenju, pitanje KiM ne može i ne sme rešavati "jedna politička partija ili, još gore, samo jedan čovek, a to što (Aleksandar) Vučić na konstruktivne predloge iz opozicije ima samo uvrede i klevete, to dovoljno govori o njemu i o političkoj (ne)kulturi koju nameće".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa