20. jun 2024.20. jun 2024.
Radovi na izgradnji vodovodne mreže (Foto: Glas Podrinja/J.R)

Radovi na izgradnji vodovodne mreže (Foto: Glas Podrinja/J.R)

Radovi na izgradnji vodovodne mreže Mišar-Miokus

Foto: Glas Podrinja/J.R.

U toku su radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže na potezu Mišar-Miokus u dužini od 3,9 kilometara. Vrednost investicije iznosi 70 miliona dinara.


Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić navodi da radovi teku predviđenom dinamikom, a završetak se očekuje za šest meseci.

-Za ovaj projekat smo od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dodbili polovinu potrebnih sredstava, a drugu polovinu je obezbedio Grad Šabac. Ovo je značajno za sva ona domaćinstva koja mogu odmah da se priključe. U planu je priprema planske dokumentacije koju radi JKP Vodovod Šabac kako bismo radili na sekundarnoj mreži i kako bi veliki broj domaćinstava iz Miokusa, Kormana, Žabara, Orašca, Predvorice i Mrđenovca moći da se priključi na vodovodnu mrežu kako bi imali kontrolisanu i zdravu pijaću vodu – rekao je gradonačelnik i dodao da ovim investicijama Grad ispunjava obećanja data građanima kako bi se stvorili što bolji uslovi za sve.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

-Do sada smo uradili više od 23 kilmetra vodovodne mreže. Od Jelenče do Cerovca u dužini od 6 kilometara. Mala Vranjska oko 4 kilometara. Od Prnjavora do Ribara krak je u završnoj fazi u dužini od 2,1 kolometara, dok je u Slepčeviću urađeno 2,8 kilometara. Takođe, 2,8 kilometra od Kasraskih livada do Bogosavca i od Bogosavca do Dobrića 2,3. To su sve završeni primarni vodvodni radovi na mreži.

Direktor JKP Vodovod Šabac Jovan Vraneš ističe da su ovo značajni infrastrukturni radovi.
-Podrška Ministarstva je dokaz značaja projekta i radova. U poslednje dve godine radimo na širenju vodovodne mreže u prigradskim naseljima. Meštani već dugi niz godina imaju problema sa vodom, te radimo na tome da imaju kvalitetnu vodu.
Foto: Glas Podrinja/J.R.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa