24. jun 2024.24. jun 2024.
Izvor: Mup Srbije

Izvor: Mup Srbije

Tokom pojačane kontrole saobraćaja zadržana 284 alkoholisana vozača

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isključili su iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i 70 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Akcije je sproovedenea od 17. do 23. juna ove godine u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija)

Kako saopštavaju iz MUP-a, tokom ove akcije, u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

-Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja.
U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isključena 333 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju MUP-a.

Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa