28. avgust 2018.28. avg 2018.
Otovorene dve ponude za RTB Bor

Otovorene dve ponude za RTB Bor

Komisija koja sprovodi tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor otvorila je danas dve ponude koje su ispunile tražene uslove - kineske firme Zijin i ruske Ju gold, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.
Kako prenose mediji koje je Antić pozvao u kabinet da im da izjavu, komisija je proverom tri pristigle ponude utvrdila da ponuda kanadske kompanije Dajmond filds nije ispunila neophodne uslove, jer u odredjenim elementima nije imala obavezujući karakter i nije bila praćena bankarskom garancijom.
Antić je rekao da očekuje da će, posle ocene ponuda, ugovor o prodaji udela u RTB-u biti potpisan u septembru a da bi strateški paratner operativno upravljanje tom kompanijom mogao da preuzme od početka 2019. godine.
Ministarstvo privrede, zaduženo za tender za RTB, još se nije oglasilo o otvaraju ponuda zainteresovanih kompanija.
Rok za dostavljanje ponuda za RTB Bor istekao je 20. avgusta.
Tenderom je predvidjeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništvu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara.
Nije definisan vlasnički udeo RTB-a koji država iznosi na prodaju, pa će pobednik na tenderu biti onaj ko ponudi najviše para za najmanji vlasnički udeo u firmi.
Podnosilac ponuda može biti domaća ili strana kompanija koja se najmanje 10 godina bavi eksploatacijom ili proizvodnjom bakra ili ostalih plemenitih metala.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa