9. jul 2024.9. jul 2024.
Srbija imala dva predstavnika u Francuskoj - Rajinović (desno) najbolji iz sRBIJE (foto: N. R.)

Srbija imala dva predstavnika u Francuskoj - Rajinović (desno) najbolji iz sRBIJE (foto: N. R.)

Rajinović savladao najtežu trku spartan kategorije

Nemanja Rajinović je ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri učesnika OCR trka. Šabački Spartanac je uspeo da završi najtežu trku iz spartan kategorije i generalno najtežu u ovom sportu, Ultra spartan. Staza u Francuskoj, blizu granice sa Švajcarskom, bila je duga 57 km (u zvaničnom raspisu 52 plus), imala je 77 prepreka, umesto najavljene 52, uključivala je sve izazove, čak i plivanje u planinskom jezeru koje nije prijatno za osveženje u bilo koje doba godine.

-Izuzetno teška trka. Vrlo izazopvan teren, mnogo uspona, vrlo strmih silaza gde najmanja greška znači povredu. Tereti su bili teški i često je bio zadatak da se nose. Grčevi su se javili posle 38 km – ističe Rajinović.

Najveći uspeh odsadašnje OCR karijere (foto: N. R.)


Sve je Šapčanin uspeo da savlada za 10 sati, 45 minuta i 54 stotinke. Imao je 79. vreme od svih učesnika, 17. u svojoj starosnoj kategoriji. Bio je najbolji od takmičara iz Srbije. Ukupno je startovalo 1.200 takmaca, a trku završilo 414 prijavljenih iz celog sveta.

-Posle 42 km imali smo uspon dug jedan kilometar, nakon 48 km najpre nošenje džaka od 30kg, zatim lanaca od 40 i ponovo džak od 30 kg i to dva km. Bilo je nošenje lanca i na 52 km oko 500 metara. Grčevi su konstantni, borba sa izazovima, borba u glavi, ali sam prelomio da moram do kraja. U poslednja tri kilometra sam uspeo i da obiđem mnogo njih i stignem do pozicije 17 – pojašnjava Nemanja najavljujući da iako ovo jeste vrhunac, već razmišlja o narednim izazovima.
D. B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa